- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- dezerty
- Jahodová torta
Jahodová torta
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 1,5 šálky polohrubej múky
- 100 g masla
- 1 šálka cukru
- 1 čajová lyžička kyp prášku
- 3 vajcia
- 800 - 900 g jahôd
- 1 šálka práškového cukru
- 2,5 šálky kyslej smotany
Postup prípravy
1. Krok
Oddeľte žĺtky od bielkov. Rozšľaháme žĺtky s cukrom. Potom pridajte kyslú smotanu 0,5 šálky a rozpustené maslo. Všetko prešľahajte.Pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a znovu premiešajte.Potom vyšľaháme bielka do tuhej peny a zľahka vmiešame do cesta.
2. Krok
Formu si vymastíme a vysypeme múkou a vlejeme do nej cesto.Pečieme v predhriatej rúre 40 minút pri 180 °C stupňoch.
3. Krok
pripravíme si plnku.Jahody zasypeme práškovým cukrom 2 - 3 lyžicami a necháme pol hodiny postáť aby nám pustili šťavu.
4. Krok
Vymiešame si kyslú smotanu s práškovým cukrom .
5. Krok
Korpus si vyberiem z formy a prerežeme ho na dve polovice.Každý pokropíme s jahodovou šťavou .Vložíme do formy prvý plát z korpusu a naukladáme naň jahody , tie väčšie si poprekrajujeme na polovice.Zalejeme plnkou z kyslej smotany a položíme druhý plát korpusu..Znovu navrstvíme plnku z kyslej smotany a tentoraz jahody poukladáme dekoračne po povrchu..Nechajte aspoň 1 hodinu v chladničke odpočívať aby sa torta dobre presiakla..
Priemerné hodnotenie receptu
(1.3 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
13674 videní