Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Jahodová žemľovka s tvarohom a nadýchaným snehom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jahodová žemľovka s tvarohom a nadýchaným snehom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jahodová žemľovka s tvarohom a nadýchaným snehom Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak hľadáš niečo sladké, rýchle a zároveň poctivé, táto jahodová žemľovka je výbornou voľbou. Vďaka kombinácii ovocia, tvarohu a chrumkavého chleba vznikne lahodný pokrm, ktorý poslúži ako sladký obed, ľahká večera či dezert po nedeľnom obede. Navyše, snehová vrstva na povrchu mu dodá príjemne jemný záver.

reklama:

Suroviny

  • 2 celé vajcia
  • 4 lyžice cukru (kryštál alebo trstinový)
  • 250 g jemného tvarohu
  • 1 vanilkový cukor
  • 100 ml plnotučného mlieka
  • 2 lyžice masla
  • 6–8 krajcov toastového chleba
  • 200 g čerstvých jahôd
  • maslo na vymastenie formy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rúru si predhrejeme na 170 °C. Pripravíme si zapekaciu formu, ktorú dôkladne vytrieme maslom, aby sa žemľovka neprilepila.

2. Krok

Jahody si umyjeme, odstránime zelené časti a nakrájame ich na tenké plátky. Toastový chlieb si podľa potreby rozrežeme, aby sa dobre uložil do formy.

3. Krok

Vajíčka si rozdelíme – žĺtky vyšľaháme s dvomi lyžicami cukru, pridáme vanilkový cukor a tvaroh. Všetko spolu premiešame do hladkého krému.

4. Krok

Mlieko si mierne ohrejeme a rozmiešame v ňom lyžicu masla, aby sa spojilo. Neprevaríme.

5. Krok

Začneme vrstviť – na dno formy položíme časť toastového chleba a jemne ho pokvapkáme teplým mliekom. Potom rozotrieme polovicu tvarohovej plnky, na ňu rozložíme časť nakrájaných jahôd.

6. Krok

Vrstvenie zopakujeme – opäť chlieb, tvaroh, jahody – a celú skladbu zakončíme poslednými krajcami chleba.

7. Krok

Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh, ku ktorému postupne pridáme zvyšné 2 lyžice cukru. Keď má sneh pevnú a lesklú konzistenciu, rovnomerne ho rozotrieme na vrch žemľovky.

8. Krok

Pečieme približne 20 až 25 minút, kým sneh nezíska jemne zlatistý povrch.

reklama:

Žemľovka chutí výborne teplá aj vychladnutá. Ak ju necháš chvíľu postáť po dopečení, bude sa ľahšie porciovať a jej chuť bude ešte intenzívnejšia.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

51 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.