Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jahodová žemľovka s tvarohom a nadýchaným snehom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jahodová žemľovka s tvarohom a nadýchaným snehom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jahodová žemľovka s tvarohom a nadýchaným snehom Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak hľadáš niečo sladké, rýchle a zároveň poctivé, táto jahodová žemľovka je výbornou voľbou. Vďaka kombinácii ovocia, tvarohu a chrumkavého chleba vznikne lahodný pokrm, ktorý poslúži ako sladký obed, ľahká večera či dezert po nedeľnom obede. Navyše, snehová vrstva na povrchu mu dodá príjemne jemný záver.

reklama:

Suroviny

  • 2 celé vajcia
  • 4 lyžice cukru (kryštál alebo trstinový)
  • 250 g jemného tvarohu
  • 1 vanilkový cukor
  • 100 ml plnotučného mlieka
  • 2 lyžice masla
  • 6–8 krajcov toastového chleba
  • 200 g čerstvých jahôd
  • maslo na vymastenie formy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rúru si predhrejeme na 170 °C. Pripravíme si zapekaciu formu, ktorú dôkladne vytrieme maslom, aby sa žemľovka neprilepila.

2. Krok

Jahody si umyjeme, odstránime zelené časti a nakrájame ich na tenké plátky. Toastový chlieb si podľa potreby rozrežeme, aby sa dobre uložil do formy.

3. Krok

Vajíčka si rozdelíme – žĺtky vyšľaháme s dvomi lyžicami cukru, pridáme vanilkový cukor a tvaroh. Všetko spolu premiešame do hladkého krému.

4. Krok

Mlieko si mierne ohrejeme a rozmiešame v ňom lyžicu masla, aby sa spojilo. Neprevaríme.

5. Krok

Začneme vrstviť – na dno formy položíme časť toastového chleba a jemne ho pokvapkáme teplým mliekom. Potom rozotrieme polovicu tvarohovej plnky, na ňu rozložíme časť nakrájaných jahôd.

6. Krok

Vrstvenie zopakujeme – opäť chlieb, tvaroh, jahody – a celú skladbu zakončíme poslednými krajcami chleba.

7. Krok

Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh, ku ktorému postupne pridáme zvyšné 2 lyžice cukru. Keď má sneh pevnú a lesklú konzistenciu, rovnomerne ho rozotrieme na vrch žemľovky.

8. Krok

Pečieme približne 20 až 25 minút, kým sneh nezíska jemne zlatistý povrch.

reklama:

Žemľovka chutí výborne teplá aj vychladnutá. Ak ju necháš chvíľu postáť po dopečení, bude sa ľahšie porciovať a jej chuť bude ešte intenzívnejšia.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

9 videní

Súvisiace témy: ,
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.