- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Jahodové blondies
Jahodové blondies
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 115 g masla
- 150 g cukru
- 1 lyžička vanilkovej pasty
- 1 lyžička mandľového extraktu
- 2 vajcia
- 300 g hladkej múky
- 1 lyžička kypriaceho prášku
- 1/2 lyžičky soli
- 15 g lyofilizovaných jahôd
- 100 g čerstvých jahôd + na zdobenie
- Krém :
- 60 g masla
- 113 g mascarpone
- 125 g práškového cukru
- 1 lyžica rozmixovaných lyofilizovaných jahôd
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
- kôra z citróna
Postup prípravy
1. Krok
Rúru predhrejeme na 180°C a pripravíme si plech 20 x 30 cm.. Ten vyložíme s papierom na pečenie.
2. Krok
Najskôr vyšľaháme maslo s cukrom do peny.. Potom pridáme vanilkovú pastu , mandľový extrakt a po jednom primiešame vajcia. Potom pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a so soľou.. Nakoniec primiešame nasekané mrazom sušené jahody spolu s čerstvými ktoré nakrájame na menšie kúsky.. Cesto dáme na plech a rovnomerne rozotrieme .. (je dosť husté )
3. Krok
Plech vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 25 minút. Dávajte pozor aby ste koláč neprepiekli inak bude suchý.. Koláčik necháme vychladnúť..
4. Krok
Pripravíme si krém: Vyšľaháme maslo spolu s mascarpone a s práškovým cukrom.. Potom pridáme rozmixované mrazom sušené jahody, vanilkový extrakt , citrónovú kôru a všetko spolu prešľaháme. Krém dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou tryskou , a nakrájaný koláč na rezy krémom ozdobíme.. Nakoniec prizdobíme porcie čerstvými alebo sušenými jahodami.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
68 videní