Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Jahodové bomboloni

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Jahodove bomboloni 600 × 400 px.png
3
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 40
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 1:30 hod
reklama:

Suroviny

  • Na šišky:
  • 500 g hladkej múky
  • 3 vajcia
  • 20 g čerstvého droždia
  • 100 g cukru
  • 90 g masla
  • 1 lyžica citrónovej kôry
  • 150 - 200 ml teplého mlieka
  • olej na vyprážanie
  • práškový cukor na posypanie
  • Plnka:
  • 500 g jahôd
  • 300 g práškového cukru
  • 5 g pektínu
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1 vanilkový cukor
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Droždie rozpustite v 50 ml teplého mlieka, pridajte lyžičku cukru a lyžicu múky, nechajte 15 minút nakysnúť. Preosejeme múku, pridáme cukor, vajce, kôru a 100-150 ml mlieka (koľko cesto vezme), a mäkké maslo dobre premiešame. Vymiesime elastické cesto.. Cesto zvinieme do gule, vložíme do dobre pomúčenej misy, prikryjeme utierkou a necháme hodinu a pol na teplom mieste.

2. Krok

Keď cesto vykysne, dáme ho na dosku poprášenú múkou, rozvaľkáme na hrúbku asi 1,5 cm a pohárom vykrajujeme kolieska, necháme 30-45 minút vykysnúť – šišky by sa mali zväčšiť 2-krát. Tie potom vyprážame v dostatočnom množstve oleja dozlatista..

3. Krok

Na plnenie rozmixujte jahody mixérom, vložte do hrnca s hrubým dnom, pridajte cukor. Za stáleho miešania privedieme do varu. Znížte teplotu na minimum, pridajte citrónovú šťavu a pokračujte vo varení 15 minút, pričom zbierajte penu. Pridajte pektín a varte ďalších 10 minút, nechajte vychladnúť a zhustnúť.. Pomocou striekačky naplňte šišky plnkou a na vrch posypte práškovým cukrom.

reklama:
Jahodove bomboloni 600 × 400 px grafika na blog.png
www.canva.com

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

312 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.