Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jahodové buchty

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jahodove buchty.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 7
  • Porcií: 7
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:40 hod
reklama:

Suroviny

  • Cesto :
  • 1 vajce
  • 50 g cukru
  • 0,5 lyžičky soli
  • 150 ml mlieka
  • 1 lyžička sušeného droždia
  • 330 g hladkej múky
  • 40 g masla
  • Plnka :
  • 230 g jahôd
  • 25 g masla
  • 2 lyžice cukru
  • 100 g horkej čokolády
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Odmerajte si ingrediencie na cesto. Maslo si vopred roztopte, nemalo by byť horúce. Mlieko mierne zohrejte. V malej miske zmiešajte droždie, 1 čajovú lyžičku. cukor a asi polovicu teplého mlieka. Premiešajte a nechajte zmes pôsobiť 10 minút. Ak kvasnicová hmota narástla a na povrchu sa objavila hustá pena, znamená to, že kvasinky sú aktívne a pripravené na prácu. Ak sa tak nestane, musíte si vziať iné kvasnice.

2. Krok

Vo veľkej mise vyšľahajte vajce s cukrom, soľou a vanilkovým cukrom do hladka. Namiesto vanilkového cukru môžete použiť vanilín. Prilejte zvyšnú teplú zmes mlieka a droždia a premiešajte. Prilejte rozpustené, nie horúce maslo a zľahka premiešajte.

3. Krok

Preosejte väčšinu múky a lyžicou vymiešajte cesto. Je dôležité preosiať múku, aby sa nasýtila kyslíkom. Potom budú pečené Buchty vzdušné a počas pečenia dobre nakysnú. Nepridávajte všetku múku naraz, pretože ju možno budete potrebovať menej (alebo viac). Príliš veľa múky spôsobí, že cesto bude tuhé a ťažké. A nedostatok múky sa dá ľahko pridať počas procesu miesenia.

4. Krok

Zvyšnú múku preosejte po častiach a po každom pridaní cesto premieste. Sledujte konzistenciu cesta. Vypracujeme homogénne, mäkké cesto, ktoré sa sotva lepí na ruky. Vložte ho do misky vymastenej trochou rastlinného oleja. Cesto prikryte potravinovou fóliou a nechajte na teplom mieste kysnúť.

5. Krok

Pripravte si plnku. Môžete použiť akúkoľvek horkú čokoládu, ktorej chuť vám najviac chutí. Maslo vopred vyberte z chladničky; malo by to dobre zmäknúť. Jahody nakrájajte na malé kocky. Čokoládu nahrubo nasekajte.

6. Krok

Cesto sa zväčšilo na objeme 2-2,5-krát za približne 1 hodinu 20 minút. Cesto posypte cukrom. Ak máte radšej sladšiu plnku, môžete zvýšiť množstvo cukru. Na cesto poukladajte nasekanú čokoládu a jahody.

7. Krok

Cesto zrolujte do rolády. Rolku nakrájajte na rovnaké časti s veľkosťou 3,5-4 cm. Rozrezala som ho na 7 častí.

8. Krok

Dno plechu na pečenie vysteľte papierom na pečenie a boky vymastite rastlinným olejom. Priemer mojej formy je 22 cm. Pritlačte spodok každého kúska cesta, aby plnka zostala vo vnútri. Roládky poukladajte do plechu reznou stranou nahor do kruhu a do stredu. Prikryte pekáč a nechajte žemle kysnúť asi 20 minút. Predhrejte rúru na 180 °C.

9. Krok

Buchty pečte v rúre predhriatej na 180 °C približne 35-40 minút dozlatista. Vyberte si čas a režim varenia na základe prevádzkových vlastností vašej rúry. Hotové necháme mierne vychladnúť, rozoberieme a posypeme práškovým cukrom .

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

10 videní

Súvisiace témy: ,
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.