Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Jahodové buchty

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jahodove buchty.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 7
  • Porcií: 7
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:40 hod
reklama:

Suroviny

  • Cesto :
  • 1 vajce
  • 50 g cukru
  • 0,5 lyžičky soli
  • 150 ml mlieka
  • 1 lyžička sušeného droždia
  • 330 g hladkej múky
  • 40 g masla
  • Plnka :
  • 230 g jahôd
  • 25 g masla
  • 2 lyžice cukru
  • 100 g horkej čokolády
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Odmerajte si ingrediencie na cesto. Maslo si vopred roztopte, nemalo by byť horúce. Mlieko mierne zohrejte. V malej miske zmiešajte droždie, 1 čajovú lyžičku. cukor a asi polovicu teplého mlieka. Premiešajte a nechajte zmes pôsobiť 10 minút. Ak kvasnicová hmota narástla a na povrchu sa objavila hustá pena, znamená to, že kvasinky sú aktívne a pripravené na prácu. Ak sa tak nestane, musíte si vziať iné kvasnice.

2. Krok

Vo veľkej mise vyšľahajte vajce s cukrom, soľou a vanilkovým cukrom do hladka. Namiesto vanilkového cukru môžete použiť vanilín. Prilejte zvyšnú teplú zmes mlieka a droždia a premiešajte. Prilejte rozpustené, nie horúce maslo a zľahka premiešajte.

3. Krok

Preosejte väčšinu múky a lyžicou vymiešajte cesto. Je dôležité preosiať múku, aby sa nasýtila kyslíkom. Potom budú pečené Buchty vzdušné a počas pečenia dobre nakysnú. Nepridávajte všetku múku naraz, pretože ju možno budete potrebovať menej (alebo viac). Príliš veľa múky spôsobí, že cesto bude tuhé a ťažké. A nedostatok múky sa dá ľahko pridať počas procesu miesenia.

4. Krok

Zvyšnú múku preosejte po častiach a po každom pridaní cesto premieste. Sledujte konzistenciu cesta. Vypracujeme homogénne, mäkké cesto, ktoré sa sotva lepí na ruky. Vložte ho do misky vymastenej trochou rastlinného oleja. Cesto prikryte potravinovou fóliou a nechajte na teplom mieste kysnúť.

5. Krok

Pripravte si plnku. Môžete použiť akúkoľvek horkú čokoládu, ktorej chuť vám najviac chutí. Maslo vopred vyberte z chladničky; malo by to dobre zmäknúť. Jahody nakrájajte na malé kocky. Čokoládu nahrubo nasekajte.

6. Krok

Cesto sa zväčšilo na objeme 2-2,5-krát za približne 1 hodinu 20 minút. Cesto posypte cukrom. Ak máte radšej sladšiu plnku, môžete zvýšiť množstvo cukru. Na cesto poukladajte nasekanú čokoládu a jahody.

7. Krok

Cesto zrolujte do rolády. Rolku nakrájajte na rovnaké časti s veľkosťou 3,5-4 cm. Rozrezala som ho na 7 častí.

8. Krok

Dno plechu na pečenie vysteľte papierom na pečenie a boky vymastite rastlinným olejom. Priemer mojej formy je 22 cm. Pritlačte spodok každého kúska cesta, aby plnka zostala vo vnútri. Roládky poukladajte do plechu reznou stranou nahor do kruhu a do stredu. Prikryte pekáč a nechajte žemle kysnúť asi 20 minút. Predhrejte rúru na 180 °C.

9. Krok

Buchty pečte v rúre predhriatej na 180 °C približne 35-40 minút dozlatista. Vyberte si čas a režim varenia na základe prevádzkových vlastností vašej rúry. Hotové necháme mierne vychladnúť, rozoberieme a posypeme práškovým cukrom .

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

16 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.