- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Jahodové galetky z tvarohového cesta
Jahodové galetky z tvarohového cesta

- Kusov: 4
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 140 g hladkej múky
- 100 g tvarohu
- 120 g masla (100 g na cesto , 20 g na plnku)
- 100 g cukru (1 lyžica do cesta ostatné do plnky)
- 1 lyžica mlieka
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- 250 -300 g jahôd
- 1 lyžica kukuričného škrobu
- štipka soli
Postup prípravy
1. Krok
Začnite prípravou cesta. 100 g masla izbovej teploty rozotrieme s 1 polievkovou lyžicou cukru, štipkou soli a s vanilkovým cukrom. Pridajte tvaroh a znova rozmiešajte do hladka. Lyžicou vmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva – a získame pomerne husté drobivé cesto..
2. Krok
Nalejte 1 polievkovú lyžičku studeného mlieka a vymiesime cesto. Ak treba, pridajte ešte trochu múky. Cesto zabaľte do gule, vložte do vrecka a odložte na 30 minút. (alebo viac) do chladničky. Po tejto dobe cesto vyberte a rozdeľte na 3 alebo 4 menšie gule ..Každú guľu rozvaľkajte do kruhu..
3. Krok
Teraz môžete pripraviť náplň. Neodporúčam to robiť vopred, pretože jahody veľmi rýchlo pustia šťavu. Jahody nakrájame na kúsky. Jemne premiešame s cukrom a škrobom, a jemne ich rozotrieme do stredu koláčikov.. Koláčiky vytvoríme nadvihnutím a pritlačením okrajov cesta .. Do každého koláčika vložte 2-3 malé kúsky masla a vložte do rúry predhriatej na 180°C na 25-30 minút. Koláčiky po upečení necháme úplne vychladnúť a potom poprášime práškovým cukrom.

Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
298 videní