Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jahodové galetky z tvarohového cesta

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jahodove galetky 600 × 400 px.png
3
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 4
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 140 g hladkej múky
  • 100 g tvarohu
  • 120 g masla (100 g na cesto , 20 g na plnku)
  • 100 g cukru (1 lyžica do cesta ostatné do plnky)
  • 1 lyžica mlieka
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 250 -300 g jahôd
  • 1 lyžica kukuričného škrobu
  • štipka soli
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Začnite prípravou cesta. 100 g masla izbovej teploty rozotrieme s 1 polievkovou lyžicou cukru, štipkou soli a s vanilkovým cukrom. Pridajte tvaroh a znova rozmiešajte do hladka. Lyžicou vmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva – a získame pomerne husté drobivé cesto..

2. Krok

Nalejte 1 polievkovú lyžičku studeného mlieka a vymiesime cesto. Ak treba, pridajte ešte trochu múky. Cesto zabaľte do gule, vložte do vrecka a odložte na 30 minút. (alebo viac) do chladničky. Po tejto dobe cesto vyberte a rozdeľte na 3 alebo 4 menšie gule ..Každú guľu rozvaľkajte do kruhu..

3. Krok

Teraz môžete pripraviť náplň. Neodporúčam to robiť vopred, pretože jahody veľmi rýchlo pustia šťavu. Jahody nakrájame na kúsky. Jemne premiešame s cukrom a škrobom, a jemne ich rozotrieme do stredu koláčikov.. Koláčiky vytvoríme nadvihnutím a pritlačením okrajov cesta .. Do každého koláčika vložte 2-3 malé kúsky masla a vložte do rúry predhriatej na 180°C na 25-30 minút. Koláčiky po upečení necháme úplne vychladnúť a potom poprášime práškovým cukrom.

reklama:
Jahodove galetky 600 × 400 px grafika na blog.png
www.canva.com

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

282 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.