Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Jahodové lievance

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Screenshot_18.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.gastronom.ru
  • Kusov: 16
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 150 g jahôd (tvrdších)
  • 2 vajcia
  • 150 ml kefíru
  • 160 g hladkej múky
  • 2 lyžičky cukru
  • 0,5 lyžičky sódy bikarbóny
  • štipka soli
  • med alebo kondenzované mlieko na podávanie
  • 2 lyžice oleja + na vyprážanie
  • 150 ml vriacej vody
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vajcia rozšľaháme s cukrom a soľou. Pridajte kefír, premiešajte. Nalejte zmes múky a sódy bikarbóny, miešajte dohladka.

2. Krok

Nalejte 150 ml vriacej vody a 2 lyžíce oleja. Miešajte dohladka. Cesto by nemalo byť príliš tekuté.

3. Krok

Jahody nakrájame na tenké plátky. Panvicu predhrejeme, potrieme olejom, pridáme niekoľko jahodových plátkov a ihneď zalejeme cestom.

4. Krok

lievance robíme ako obvykle z oboch strán dozlatista...Podávame s medom alebo so salkom..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

888 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.