Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jahodové lievance

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Screenshot_18.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.gastronom.ru
  • Kusov: 16
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 150 g jahôd (tvrdších)
  • 2 vajcia
  • 150 ml kefíru
  • 160 g hladkej múky
  • 2 lyžičky cukru
  • 0,5 lyžičky sódy bikarbóny
  • štipka soli
  • med alebo kondenzované mlieko na podávanie
  • 2 lyžice oleja + na vyprážanie
  • 150 ml vriacej vody
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vajcia rozšľaháme s cukrom a soľou. Pridajte kefír, premiešajte. Nalejte zmes múky a sódy bikarbóny, miešajte dohladka.

2. Krok

Nalejte 150 ml vriacej vody a 2 lyžíce oleja. Miešajte dohladka. Cesto by nemalo byť príliš tekuté.

3. Krok

Jahody nakrájame na tenké plátky. Panvicu predhrejeme, potrieme olejom, pridáme niekoľko jahodových plátkov a ihneď zalejeme cestom.

4. Krok

lievance robíme ako obvykle z oboch strán dozlatista...Podávame s medom alebo so salkom..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

749 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.