- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Jahodové Pancho
Jahodové Pancho
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- Piškóta :
- 6 vajec
- 150 g cukru
- 40 ml oleja
- 120 g hladkej múky
- 25 g kakaa
- 1 vanilkový cukor
- 1 lyžička prášku do pečiva
- štipka soli
- Krém:
- 600 g kyslej smotany
- 250 ml smotany na šľahanie
- 1 vanilkový cukor
- 100 g práškového cukru
- 600 g jahody
- Krém na obtretie torty :
- 60 g kyslej smotany
- 150 ml smotany na šľahanie
- 1 vanilkový cukor
- 20 g práškový cukor
Postup prípravy
1. Krok
Rúru zapneme a predhrejeme na 190°C. Pripravíme si čokoládovú piškótu. Vajcia šľaháme so soľou, kým sa nevytvorí pena. Pridajte cukor, vanilkový cukor. Šľaháme pri vysokej rýchlosti, kým nie je všetko ľahké a nadýchané. Stopa zo šľahača by sa nemala roztekať..
2. Krok
Pridajte rastlinný olej, premiešajte metličkou pri minimálnej rýchlosti do hladka. Do múky pridáme kakao a prášok do pečiva a preosejeme do vyšľahaných vajec. Miešajte metličkou, aby ste sa vyhli hrudkám múky, až kým nebude zmes hladká.
3. Krok
Plech na pečenie (34 x 38 cm) vysteľte papierom na pečenie. Cesto vylejeme a opatrne rozotrieme na plech tak, aby bola vrstva cesta rovnomerná. Piškótu pečieme pri teplote 190 °C asi 15 minút.
4. Krok
Piškóta je upečená keď po stlačení prstom vyskočí späť, čo znamená, že je pripravená na vybratie z rúry. Prepečenie tiež je možné skontrolovať pomocou drevenej špajle. Vyberte piškótu z rúry a ochlaďte. Pomocou noža odrežte okraje (1 cm). Všetky odrezky dajte do samostatnej misky.
5. Krok
Pripravte si krém. V miske zmiešame kyslú smotanu, šľahačkovú smotanu, práškový cukor. Šľaháme mixérom, kým sa nevytvoria tuhé vrcholy.
6. Krok
Jahody nakrájame na malé kúsky. Otočte piškótu a odstráňte papier. Do piškóty vyrežeme kruh s priemerom 20 cm - to je spodok budúceho koláča, odložíme bokom.
7. Krok
Zvyšnú piškótu nakrájajte na malé kocky (1,5-2 cm). Zostavenie torty. Na rovnú tácku položte krúžok z tortovej formy (priemer formy 20 cm),kraje vyložte acetátovou fóliou alebo papierom na pečenie. Okrúhlu piškótu vložíme do formy a natrieme krémom. Rozložte kúsky jahôd.
8. Krok
Každú kocku piškóty namočíme do krému a pevne vložíme do formy. Potom kúsky jahôd. Opakujte to isté, položte vrstvu po vrstve, kým nebude všetko minuté .. Zakryte potravinovou fóliou a vložte do chladničky na 5-6 hodín.
9. Krok
Pripravte si krém na obtretie torty. Kyslú smotanu, smotanu, práškový cukor, vanilkový cukor vyšľaháme mixérom, až kým nevzniknú tuhé vrcholy.
10. Krok
Rozpustite čokoládu podľa preferovaného spôsobu. Tu je najjednoduchší spôsob: rozlámte čokoládu na rovnaké kúsky, vložte ju do malého vrecka a vložte vrecko s čokoládou do horúcej vody. Čokoládu namočte do vody na 5 až 10 minút.
11. Krok
Odrezky cesta pomelieme na omrvinky. Vyberte koláč z chladničky a odstráňte deliaci krúžok. Vrch a okraje torty namažte vyrovnávacím krémom. Vložte koláč do chladničky na 30 minút.
12. Krok
Ozdobte čokoládovou polevou, nakreslite špirálu a špáradlom vytvorte pavučinu. Boky prikryjeme strúhankou, jemne zatlačíme, aby omrvinky neskôr neopadávali. Vložte koláč do chladničky na 1-2 hodiny, aby sa omrvinky nasýtili krémom.
13. Krok
Torta „Pancho“ s jahodami je pripravená! Dobrú chuť!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
62 videní