- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- dezert
- Jahodové tiramisu
Jahodové tiramisu
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 20min
Suroviny
- 500 g jahôd + niečo na ozdobu
- 210 g cukru
- 16 ks dlhých piškót
- 250 g mascarpone
- 3 vajcia
- 50 g lúpaných pistácii
Postup prípravy
1. Krok
Jahody roztrieďte a vložte do sitka. Opláchnite pod tečúcou vodou a dobre osušte na papierových obrúskoch. Odstráňte stopky .
2. Krok
Pripravené jahody dáme do mixéra, pridáme 150 g cukru a rozmixujeme. Výslednú hmotu je možné pretrieť cez jemné sito, aby sa odstránili semená.
3. Krok
Na krém tiramisu rozdeľte vajcia na bielka a žĺtky. Žĺtky vyšľaháme šľahačom nad parou s 50 g cukru, kým nevznikne svetlá nadýchaná hmota. potom odstavíme a necháme vychladnúť.. Pridajte mascarpone a spolu vyšľahajte.
4. Krok
V inej nádobe vyšľaháme bielky do peny. Pridajte zvyšný cukor a šľahajte, kým nevznikne pevný sneh. Rozšľahaný bielok prenesieme do mascarpone žĺtkového krému, potom opatrne miešame stierkou, aby bola zmes nadýchaná.
5. Krok
Polovicu dlhých piškót poukladajte na dno pekáča alebo formy ..Zalejeme ich polovicou jahodového pyré. Potom navrstvite polovicu krému z mascarpone.
6. Krok
Znovu opakujte vrstvy: piškóty, jahodové pyré a krém. Povrch uhladíme, formu zakryjeme potravinovou fóliou a dezert odložíme na 2,5 hodiny do chladničky.
7. Krok
Olúpané pistácie nahrubo nasekáme. Jahodové tiramisu vyberte z chladničky a nechajte pôsobiť 15 minút pri izbovej teplote. Potom posypeme pistáciami a ozdobíme jahodami.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
499 videní