Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jahodovo jogurtová torta

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jahodovo jogurtova torta.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.gastronom.ru
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 25min
  • Hotové Za: 55min
reklama:

Suroviny

  • Maslo a múka na vymastenie formy
  • 180 g polohrubej múky
  • 6 vajec
  • 180 g práškového cukru
  • Jogurtovo jahodový krém:
  • 25 g želatíny
  • 55 ml vody
  • 500 g jahôd
  • 125 g cukru
  • 400 g bieleho jogurtu
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 4 lyžice jahodového džemu
  • Na ozdobu:
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 1 lyžica cukru
  • 1 stužovač šľahačky
  • jahody
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rúru vyhrejeme na 170 ° C. Odnímateľnú formu na tortu s priemerom 24 cm vymastíme maslom a vysypeme múkou (prebytočný obsah otrasieme).

2. Krok

Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Vložte bielká do chladničky. Vo veľkej mise rozšľahajte žĺtky s cukrom. Hmota by mala zbelieť, stať sa nadýchanou a získať jednotnú konzistenciu.

3. Krok

Na sladkú žĺtkovú hmotu preosejeme múku a premiešame. Bielky vyšľaháme a primiešame k žĺtkovej zmesi s múkou .

4. Krok

Výsledné piškótové cesto dajte do pripravenej formy. Pečte 20-25 minút. Po upečení necháme vo forme mierne vychladnúť, potom vyberieme z formy, necháme na mriežke vychladnúť úplne a rozrežeme na 2 časti.

5. Krok

Pokiaľ ide o jogurtový krém, vložte želatínu do malého hrnčeka a zalejte pitnou vodou. Nechajte pôsobiť 10-20 minút. Polovicu jahôd nasekáme v mixéri a na pyré. Podľa potreby pretrite cez sitko. Zvyšok jahôd nakrájajte na plátky.

6. Krok

Do jahodového pyré pridajte cukor, jogurt a citrónovú šťavu. Želatínu premiešajte a rozpustite na miernom ohni. Nalejte do jahodového pyré a premiešajte. Vložte do chladničky na 10-15 minút (hmota by mala začať tuhnúť, ale nie úplne !).

7. Krok

Smotanu vyšľaháme šľahačom a pridáme k stužujúcej jahodovo-jogurtovej hmote. Pridajte zvyšné plátky jahôd a jemne premiešajte silikónovou stierkou. Krém je pripravený.

8. Krok

Jednu piškótu dáme do rozdelenej formy a potrieme polovicou džemu. Pridajte druhú piškótu a tiež potrite džemom. Nalejte plnku na vrchnú piškótu a zarovnajte ju .. Jogurtový koláč prikryjeme potravinárskou fóliou a dáme na 6 hodín do chladničky.

9. Krok

Na ozdobenie vyšľaháme šľahačku s práškovým cukrom a so stužovačom .Jahody nakrájajte na polovice. Odstráňte steny formy, jogurtový koláč preneste na veľký tanier. Ozdobíme šľahačkou a jahodami. Pred podávaním dajte do chladničky.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

597 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.