Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Jahodovo jogurtová torta

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jahodovo jogurtova torta.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.gastronom.ru
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 25min
  • Hotové Za: 55min
reklama:

Suroviny

  • Maslo a múka na vymastenie formy
  • 180 g polohrubej múky
  • 6 vajec
  • 180 g práškového cukru
  • Jogurtovo jahodový krém:
  • 25 g želatíny
  • 55 ml vody
  • 500 g jahôd
  • 125 g cukru
  • 400 g bieleho jogurtu
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 4 lyžice jahodového džemu
  • Na ozdobu:
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 1 lyžica cukru
  • 1 stužovač šľahačky
  • jahody
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rúru vyhrejeme na 170 ° C. Odnímateľnú formu na tortu s priemerom 24 cm vymastíme maslom a vysypeme múkou (prebytočný obsah otrasieme).

2. Krok

Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Vložte bielká do chladničky. Vo veľkej mise rozšľahajte žĺtky s cukrom. Hmota by mala zbelieť, stať sa nadýchanou a získať jednotnú konzistenciu.

3. Krok

Na sladkú žĺtkovú hmotu preosejeme múku a premiešame. Bielky vyšľaháme a primiešame k žĺtkovej zmesi s múkou .

4. Krok

Výsledné piškótové cesto dajte do pripravenej formy. Pečte 20-25 minút. Po upečení necháme vo forme mierne vychladnúť, potom vyberieme z formy, necháme na mriežke vychladnúť úplne a rozrežeme na 2 časti.

5. Krok

Pokiaľ ide o jogurtový krém, vložte želatínu do malého hrnčeka a zalejte pitnou vodou. Nechajte pôsobiť 10-20 minút. Polovicu jahôd nasekáme v mixéri a na pyré. Podľa potreby pretrite cez sitko. Zvyšok jahôd nakrájajte na plátky.

6. Krok

Do jahodového pyré pridajte cukor, jogurt a citrónovú šťavu. Želatínu premiešajte a rozpustite na miernom ohni. Nalejte do jahodového pyré a premiešajte. Vložte do chladničky na 10-15 minút (hmota by mala začať tuhnúť, ale nie úplne !).

7. Krok

Smotanu vyšľaháme šľahačom a pridáme k stužujúcej jahodovo-jogurtovej hmote. Pridajte zvyšné plátky jahôd a jemne premiešajte silikónovou stierkou. Krém je pripravený.

8. Krok

Jednu piškótu dáme do rozdelenej formy a potrieme polovicou džemu. Pridajte druhú piškótu a tiež potrite džemom. Nalejte plnku na vrchnú piškótu a zarovnajte ju .. Jogurtový koláč prikryjeme potravinárskou fóliou a dáme na 6 hodín do chladničky.

9. Krok

Na ozdobenie vyšľaháme šľahačku s práškovým cukrom a so stužovačom .Jahody nakrájajte na polovice. Odstráňte steny formy, jogurtový koláč preneste na veľký tanier. Ozdobíme šľahačkou a jahodami. Pred podávaním dajte do chladničky.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

745 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.