- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- nepečené
- Jahodovo kokosové tiramisu
Jahodovo kokosové tiramisu
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 20min
Suroviny
- 50 g strúhaného kokosu
- 500 g jahôd
- 50 ml pomarančovej šťavy
- 50 ml kokosového mlieka
- 500 g mascarpone
- 50 g práškového cukru
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 50 g bielej čokolády
- 130 ml smotany na šľahanie
- 150 g dlhých piškót
Postup prípravy
1. Krok
Kokos opražíme na miernom ohni bez tuku za častého miešania, až kým nezíska zlatohnedú farbu.
2. Krok
Jahody umyjeme, odstránime zelenú časť a necháme chvíľu oschnúť, zatiaľ nastrúhame bielu čokoládu.
3. Krok
Do malej misky dáme 100 g jahôd a zalejeme pomarančovou šťavou a kokosovým mliekom. Tyčovým mixérom rozmixujte jahody na pyré, kým nezískate homogénnu zmes.
4. Krok
Do stredne veľkej misy pridajte syr mascarpone, práškový cukor a citrónovú šťavu a zmiešajte ingrediencie šľahačom. V samostatnej miske vymiešame smotanu na tuhú šľahačku a jemne vmiešame do mascarpone.
5. Krok
Vmiešame nastrúhanú čokoládu a 30 g praženého kokosu. 350 g jahôd nakrájame na malé kúsky a vmiešame aj do krému.
6. Krok
Na dno obdĺžnikovej zapekacej misy poukladáme piškóty a zalejeme ich polovicou jahodového pyré. Rovnomerne rozotrieme polovicu krému, potom opäť poukladáme vrstvu piškót. Zalejeme zvyškom jahodového pyré a zalejeme zvyšným krémom.
7. Krok
Zakryte plastovou fóliou a vložte do chladničky na 3 hodiny. Zvyšok jahôd prekrojíme na polovicu a poukladáme na vychladnutý krém a posypeme zvyškom kokosu..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
268 videní