Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jahodovo rebarborová galetka

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jahodovo rebarborova galetka.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • cesto :
  • 225 g hladkej múky
  • 55 g práškového cukru
  • 1 lyžica pomarančovej kôry
  • 100 g studeného masla
  • 2 lyžičky jablčného octu
  • 60 ml ľadovej vody
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • Plnka:
  • 180 g riccoty
  • 1 lyžica pomarančovej kôry
  • 1 lyžica práškového cukru
  • 1 lyžička kukuričného škrobu
  • 250 g jahôd
  • 150 g rebarbory
  • 75 g krupicového cukru
  • 1 vanilkový struk
  • 1 vajce
  • 2 lyžice trstinového cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do veľkej misy si dáme múku , práškový cukor , pomarančovú kôru a premiešame.. Pridáme maslo a cesto rozdrobíme na mrveničku.. Pridáme ocot , vodu vanilkový extrakt a vypracujeme hladké, pevné cesto. Hotové cesto zabalíme do fólie a odložíme do chladničky aspoň na pol hodinu.

2. Krok

Cesto potom rozvaľkáme medzi dvomi hárkami papiera na pečenie na 4 mm kruh priemerom asi 30 cm .. Kruh aj s papierom preložíme na plech..

3. Krok

Do misy dáme riccotu , pomarančovú kôru , cukor škrob a premiešame. Zmes rozotrime rovnomerne na cesto ale nechajte 5 cm voľné od okraja.. Do druhej misy nakrájame jahody na väčšie kusy a rebarboru na 2 cm kúsky.. pridáme vyškrabaný vanilkový struk a premiešame. Ovocnú zmes rozložíme na riccotový základ . Okraje cesta preložíme a jemne zatlačíme.. Okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme práškovým cukrom.

4. Krok

Plech vložíme do vyhriatej rúry na 200°C a pečieme 10 minút.. Potom znížime teplotu na 180°C a pečieme ďalších 30 - 35 minút , kým niesú okraje zlatisté.. Pred podávaním necháme Galetku trochu vychladnúť..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

71 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.