Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Jahodovo rebarborová galetka

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jahodovo rebarborova galetka.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • cesto :
  • 225 g hladkej múky
  • 55 g práškového cukru
  • 1 lyžica pomarančovej kôry
  • 100 g studeného masla
  • 2 lyžičky jablčného octu
  • 60 ml ľadovej vody
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • Plnka:
  • 180 g riccoty
  • 1 lyžica pomarančovej kôry
  • 1 lyžica práškového cukru
  • 1 lyžička kukuričného škrobu
  • 250 g jahôd
  • 150 g rebarbory
  • 75 g krupicového cukru
  • 1 vanilkový struk
  • 1 vajce
  • 2 lyžice trstinového cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do veľkej misy si dáme múku , práškový cukor , pomarančovú kôru a premiešame.. Pridáme maslo a cesto rozdrobíme na mrveničku.. Pridáme ocot , vodu vanilkový extrakt a vypracujeme hladké, pevné cesto. Hotové cesto zabalíme do fólie a odložíme do chladničky aspoň na pol hodinu.

2. Krok

Cesto potom rozvaľkáme medzi dvomi hárkami papiera na pečenie na 4 mm kruh priemerom asi 30 cm .. Kruh aj s papierom preložíme na plech..

3. Krok

Do misy dáme riccotu , pomarančovú kôru , cukor škrob a premiešame. Zmes rozotrime rovnomerne na cesto ale nechajte 5 cm voľné od okraja.. Do druhej misy nakrájame jahody na väčšie kusy a rebarboru na 2 cm kúsky.. pridáme vyškrabaný vanilkový struk a premiešame. Ovocnú zmes rozložíme na riccotový základ . Okraje cesta preložíme a jemne zatlačíme.. Okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme práškovým cukrom.

4. Krok

Plech vložíme do vyhriatej rúry na 200°C a pečieme 10 minút.. Potom znížime teplotu na 180°C a pečieme ďalších 30 - 35 minút , kým niesú okraje zlatisté.. Pred podávaním necháme Galetku trochu vychladnúť..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

92 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.