- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Jahodovo rebarborová galetka
Jahodovo rebarborová galetka
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- cesto :
- 225 g hladkej múky
- 55 g práškového cukru
- 1 lyžica pomarančovej kôry
- 100 g studeného masla
- 2 lyžičky jablčného octu
- 60 ml ľadovej vody
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- Plnka:
- 180 g riccoty
- 1 lyžica pomarančovej kôry
- 1 lyžica práškového cukru
- 1 lyžička kukuričného škrobu
- 250 g jahôd
- 150 g rebarbory
- 75 g krupicového cukru
- 1 vanilkový struk
- 1 vajce
- 2 lyžice trstinového cukru
Postup prípravy
1. Krok
Do veľkej misy si dáme múku , práškový cukor , pomarančovú kôru a premiešame.. Pridáme maslo a cesto rozdrobíme na mrveničku.. Pridáme ocot , vodu vanilkový extrakt a vypracujeme hladké, pevné cesto. Hotové cesto zabalíme do fólie a odložíme do chladničky aspoň na pol hodinu.
2. Krok
Cesto potom rozvaľkáme medzi dvomi hárkami papiera na pečenie na 4 mm kruh priemerom asi 30 cm .. Kruh aj s papierom preložíme na plech..
3. Krok
Do misy dáme riccotu , pomarančovú kôru , cukor škrob a premiešame. Zmes rozotrime rovnomerne na cesto ale nechajte 5 cm voľné od okraja.. Do druhej misy nakrájame jahody na väčšie kusy a rebarboru na 2 cm kúsky.. pridáme vyškrabaný vanilkový struk a premiešame. Ovocnú zmes rozložíme na riccotový základ . Okraje cesta preložíme a jemne zatlačíme.. Okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme práškovým cukrom.
4. Krok
Plech vložíme do vyhriatej rúry na 200°C a pečieme 10 minút.. Potom znížime teplotu na 180°C a pečieme ďalších 30 - 35 minút , kým niesú okraje zlatisté.. Pred podávaním necháme Galetku trochu vychladnúť..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
71 videní