Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jahodovo-rebarborová smotanová kocka

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jahodovo rebarborova smotanova kocka.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 25
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • Suroviny na základ:
  • 130 g masla
  • 50 g hnedého cukru
  • 1 lyžica mletej škorice
  • štipka soli
  • 130 g hladkej múky
  • 40 g ovsených vločiek
  • 40 g ovsenej múky
  • Krém:
  • 500 g mascarpone
  • 100 g cukru
  • 1 dcl bieleho jogurtu
  • 1 lyžička vanilkovej arómy
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice zlatého klasu
  • 120 g jahôd
  • 120 g rebarbory
  • 2 lyžice cukru
  • 1 lyžica solamylu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rúru predhrejeme na 175°C. Formu na pečenie 32x20 vystelieme papierom na pečenie. Maslo rozdrobte s hnedým cukrom, škoricou, soľou, s múkami aj s vločkami na mrveničku. 3/4 zmesi rovnomerne natlačíme na dno plechu. Zvyšnú 1/4 zmesi odložíme do chladničky.

2. Krok

Pečieme asi 15 minút, alebo kým základ jemne nezhnedne. Odložíme trochu vychladnúť, kým pripravíme krém.

3. Krok

Vo veľkej mise vyšľaháme mascarpone a cukor, kým nebude nadýchané. Vmiešame jogurt a vanilkový extrakt. Pridajte vajcia a nakoniec kukuričný škrob a miešajte, kým nezostanú žiadne hrudky. Vrstvu tvarohového krému vylejeme na ovsený základ a rovnomerne rozotrieme.

4. Krok

Potom zmiešame očistenú nakrájanú rebarboru, jahody, cukor a škrob. Lyžicou rovnomerne naneste na vrch tvarohu. Potom posypte mrveničkou, ktorú ste si odložili a vráťte do rúry na 175°C a pečte ešte asi 35-40 minút, kým mrvenička nezhnedne a tvarohová vrstva nie je viac-menej tuhá (nevadí, ak sa stred ešte trochu hýbe).

5. Krok

Nechajte vychladnúť a potom dajte do chladničky aspoň na štyri hodiny alebo cez noc. Nakrájajte na 16 alebo 25 malých štvorcov a podávajte.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

378 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.