- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Jahodovo-rebarborová smotanová kocka
Jahodovo-rebarborová smotanová kocka
- Kusov: 1
- Porcií: 25
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- Suroviny na základ:
- 130 g masla
- 50 g hnedého cukru
- 1 lyžica mletej škorice
- štipka soli
- 130 g hladkej múky
- 40 g ovsených vločiek
- 40 g ovsenej múky
- Krém:
- 500 g mascarpone
- 100 g cukru
- 1 dcl bieleho jogurtu
- 1 lyžička vanilkovej arómy
- 2 vajcia
- 2 lyžice zlatého klasu
- 120 g jahôd
- 120 g rebarbory
- 2 lyžice cukru
- 1 lyžica solamylu
Postup prípravy
1. Krok
Rúru predhrejeme na 175°C. Formu na pečenie 32x20 vystelieme papierom na pečenie. Maslo rozdrobte s hnedým cukrom, škoricou, soľou, s múkami aj s vločkami na mrveničku. 3/4 zmesi rovnomerne natlačíme na dno plechu. Zvyšnú 1/4 zmesi odložíme do chladničky.
2. Krok
Pečieme asi 15 minút, alebo kým základ jemne nezhnedne. Odložíme trochu vychladnúť, kým pripravíme krém.
3. Krok
Vo veľkej mise vyšľaháme mascarpone a cukor, kým nebude nadýchané. Vmiešame jogurt a vanilkový extrakt. Pridajte vajcia a nakoniec kukuričný škrob a miešajte, kým nezostanú žiadne hrudky. Vrstvu tvarohového krému vylejeme na ovsený základ a rovnomerne rozotrieme.
4. Krok
Potom zmiešame očistenú nakrájanú rebarboru, jahody, cukor a škrob. Lyžicou rovnomerne naneste na vrch tvarohu. Potom posypte mrveničkou, ktorú ste si odložili a vráťte do rúry na 175°C a pečte ešte asi 35-40 minút, kým mrvenička nezhnedne a tvarohová vrstva nie je viac-menej tuhá (nevadí, ak sa stred ešte trochu hýbe).
5. Krok
Nechajte vychladnúť a potom dajte do chladničky aspoň na štyri hodiny alebo cez noc. Nakrájajte na 16 alebo 25 malých štvorcov a podávajte.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
378 videní