- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- sterilizujeme
- Jahodovo-rebarborový džem
Jahodovo-rebarborový džem
- Kusov: 5
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 600 g jahody
- 700 g rebarbora
- 1 kg konzervačný cukor 1:1
- 1 bio citrón
Postup prípravy
1. Krok
Rebarboru najskôr umyte a očistite. Pri odstrihávaní končekov možno zároveň stiahnuť vláknitú šupku. Rebarboru nakrájajte na veľmi malé kúsky a vložte do veľkého hrnca. Opláchnite citrón v horúcej vode a osušte. Nastrúhame kôru na jemno a pridáme k rebarbore. Rozpolte citrón, vytlačte šťavu a tiež pridajte.
2. Krok
Teraz očistite jahody, ak je to možné, neumývajte ich a nakrájajte nadrobno. Pridáme k rebarbore spolu s konzervačným cukrom, všetky ingrediencie spolu zmiešame a necháme asi 30 minút odstáť.
3. Krok
Potom pomaly priveďte obsah hrnca do varu na stredne silnom ohni. Ovocnú zmes necháme za stáleho miešania dusiť asi 4 minúty, podľa potreby dierovanou lyžicou odoberieme penu a zmes rozmixujeme na jemno.
4. Krok
Jahodovo-rebarborový džem ihneď nalejte do 5 čistých pohárov so skrutkovacím uzáverom (každý 200 ml), dobre uzatvorte a otočte hore dnom na 5 minút. Potom znova otočte a nechajte úplne vychladnúť.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
431 videní