- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- nápoj
- Jahodovo uhorková limonáda
Jahodovo uhorková limonáda

- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Suroviny
- 1,2 l pitnej vody
- 400 g jahôd
- 2 - 3 malé uhorky (nakladačky)
- 1 citrón
- 2 vetvičky bazalky
- 100 g cukru
- Na servírovanie :
- Ľad a lístky mäty
Postup prípravy
1. Krok
Pripravte si všetky potrebné produkty na limonádu s jahodami a uhorkami. Vezmite šťavnaté, zrelé a voňavé jahody a zelenú bazalku, má jemnú, mierne sladkú chuť s ľahkou osviežujúcou dochuťou. Uhorky musia byť čerstvé a pevné. Pridajte cukor podľa chuti. Namiesto čistej pitnej vody si môžete vziať sýtenú minerálnu vodu, takže chuť bude ešte zaujímavejšia.
2. Krok
V hrnci priveďte do varu 1 šálku vody, pridajte cukor a varte sirup na miernom ohni 5-7 minút. Do horúceho sirupu pridajte vetvičku bazalky a nechajte ju lúhovať, kým nevychladne; mal by sa uvariť a dodať sirupu všetku korenistosť a arómu.
3. Krok
Citrón a čerstvé uhorky umyte a nakrájajte na plátky. Jahody umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Zvyšnú vodu nalejeme do džbánu alebo zaváracieho pohára (ako v mojom prípade), pridáme nakrájané jahody, citrón a uhorky. Na hrdlo dáme sitko a sirup s bazalkou precedíme, ale tak, aby samotná bazalka zostala v sitku, už odovzdala svoju arómu limonáde .
4. Krok
Nápoj jemne premiešajte lyžičkou alebo paličkou. Prikryte a dajte na niekoľko hodín do chladničky. Ja som dala do chladničky cez noc. Nalejte jahodovo-uhorkovú limonádu do džbánu alebo vhodnej nádoby. Naplňte pohár kockami ľadu, zalejte limonádou, pridajte čerstvú bazalku a lístky mäty a podávajte. Príjemný chladivý nápoj je hotový! Uskladňujte v chladničke.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
4 videní