Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jahodovo uhorková limonáda

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Jahodovo uhorkova.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min
reklama:

Suroviny

  • 1,2 l pitnej vody
  • 400 g jahôd
  • 2 - 3 malé uhorky (nakladačky)
  • 1 citrón
  • 2 vetvičky bazalky
  • 100 g cukru
  • Na servírovanie :
  • Ľad a lístky mäty
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pripravte si všetky potrebné produkty na limonádu s jahodami a uhorkami. Vezmite šťavnaté, zrelé a voňavé jahody a zelenú bazalku, má jemnú, mierne sladkú chuť s ľahkou osviežujúcou dochuťou. Uhorky musia byť čerstvé a pevné. Pridajte cukor podľa chuti. Namiesto čistej pitnej vody si môžete vziať sýtenú minerálnu vodu, takže chuť bude ešte zaujímavejšia.

2. Krok

V hrnci priveďte do varu 1 šálku vody, pridajte cukor a varte sirup na miernom ohni 5-7 minút. Do horúceho sirupu pridajte vetvičku bazalky a nechajte ju lúhovať, kým nevychladne; mal by sa uvariť a dodať sirupu všetku korenistosť a arómu.

3. Krok

Citrón a čerstvé uhorky umyte a nakrájajte na plátky. Jahody umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Zvyšnú vodu nalejeme do džbánu alebo zaváracieho pohára (ako v mojom prípade), pridáme nakrájané jahody, citrón a uhorky. Na hrdlo dáme sitko a sirup s bazalkou precedíme, ale tak, aby samotná bazalka zostala v sitku, už odovzdala svoju arómu limonáde .

4. Krok

Nápoj jemne premiešajte lyžičkou alebo paličkou. Prikryte a dajte na niekoľko hodín do chladničky. Ja som dala do chladničky cez noc. Nalejte jahodovo-uhorkovú limonádu do džbánu alebo vhodnej nádoby. Naplňte pohár kockami ľadu, zalejte limonádou, pridajte čerstvú bazalku a lístky mäty a podávajte. Príjemný chladivý nápoj je hotový! Uskladňujte v chladničke.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

4 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.