- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Jahodový cheesecake nepečený
Jahodový cheesecake nepečený
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- Základ:
- 200 g maslové sušienky
- 80 g masla
- 1 lyžica javorového sirupu
- Krém:
- 500 g mascarpone
- 250 ml smotany na šľahanie
- 200 g biela čokoláda
- 100 g práškový cukor
- Zdobenie:
- 250 g jahôd
- 1 červené tortové želé
Postup prípravy
1. Krok
Sušienky rozdrvíme na prach mažiarom, valčekom alebo v mixéri. V miske potom zmiešame sušienky s rozpusteným maslom a javorovým sirupom. Cestom vystelieme dno tortovej formy a uložíme ju do chladničky.
2. Krok
Na krém si vyšľaháme šľahačku a odložíme ju do chladničky. Potom spolu v nasledovnom poradí vymiešame: mascarpone, cukor a rozpustenú a vychladenú čokoládu. Do zmesi potom jemne primiešame šľahačku a krém navrstvíme na korpus. Opäť odložíme do chladničky aspoň na dve hodiny.
3. Krok
Pripravíme si červené tortové želé podľa návodu na balíčku a necháme ho vychladnúť na izbovú teplotu. Jahody umyjeme a pozdĺžne prepolíme. Poukladáme ich na povrch torty tak, aby boli otočené reznou hranou nahor a zalejeme vlažným želé. Uložíme ešte na hodinu do chladničky.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
3094 videní