Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jahodový chlebík s kefírom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Chlebik.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 1:30 hod
reklama:

Suroviny

  • 300 g jahôd
  • 150 g kefíru
  • 300 g polohrubej múky
  • 70 g krupice
  • 150 g hnedého cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 125 g + 50 g masla
  • 2 vajcia + 1 bielok
  • 2 lyžičky limetkovej kôry
  • 0,5 lyžičky jedlej sódy
  • štipka soli
  • maslo a múka na vymazanie formy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Predhrejte rúru na 180 °C. Jahody umyte, nakrájajte na hrubé plátky a opečte na 50 g masla na silnom plameni 2 minúty. Preložte na tanier a nechajte vychladnúť.

2. Krok

Pripravte cesto na koláč. 125 g mäkkého masla vyšľahajte s hnedým a vanilkovým cukrom do peny. Bez prerušenia šľahania pridávajte vajcia jedno po druhom a potom bielok .

3. Krok

Zmiešajte kefír s limetkovou kôrou a sódou. Preosejte múku so soľou, pridajte krupicu a premiešajte. Do maslového a vaječného základu striedavo pridávajte múku a kefír a vypracujte cesto.

4. Krok

Hlbokú obdĺžnikovú formu na pečenie chlebíka vymastite maslom, vysypte múkou, vložte do nej cesto, navrch poukladajte jahody a jemne ich vtlačte. Pečte v strede rúry 50-60 minút. Hotový koláč nechajte 15 minút vychladnúť vo forme na mriežke. Potom ho vyberte a nechajte úplne vychladnúť.

reklama:

Text citácie

Autor

UŽITOČNÝ TIP

Na prípravu jahodového chlebíka je lepšie zvoliť kefír s obsahom tuku najmenej 3,2 %. Vynikajúcou voľbou by bol termostatický produkt, ktorý má hustejšiu textúru. 

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

5 videní

Súvisiace témy: ,
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.