Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Jahodový chlebík s kefírom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Chlebik.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 1:30 hod
reklama:

Suroviny

  • 300 g jahôd
  • 150 g kefíru
  • 300 g polohrubej múky
  • 70 g krupice
  • 150 g hnedého cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 125 g + 50 g masla
  • 2 vajcia + 1 bielok
  • 2 lyžičky limetkovej kôry
  • 0,5 lyžičky jedlej sódy
  • štipka soli
  • maslo a múka na vymazanie formy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Predhrejte rúru na 180 °C. Jahody umyte, nakrájajte na hrubé plátky a opečte na 50 g masla na silnom plameni 2 minúty. Preložte na tanier a nechajte vychladnúť.

2. Krok

Pripravte cesto na koláč. 125 g mäkkého masla vyšľahajte s hnedým a vanilkovým cukrom do peny. Bez prerušenia šľahania pridávajte vajcia jedno po druhom a potom bielok .

3. Krok

Zmiešajte kefír s limetkovou kôrou a sódou. Preosejte múku so soľou, pridajte krupicu a premiešajte. Do maslového a vaječného základu striedavo pridávajte múku a kefír a vypracujte cesto.

4. Krok

Hlbokú obdĺžnikovú formu na pečenie chlebíka vymastite maslom, vysypte múkou, vložte do nej cesto, navrch poukladajte jahody a jemne ich vtlačte. Pečte v strede rúry 50-60 minút. Hotový koláč nechajte 15 minút vychladnúť vo forme na mriežke. Potom ho vyberte a nechajte úplne vychladnúť.

reklama:

Text citácie

Autor

UŽITOČNÝ TIP

Na prípravu jahodového chlebíka je lepšie zvoliť kefír s obsahom tuku najmenej 3,2 %. Vynikajúcou voľbou by bol termostatický produkt, ktorý má hustejšiu textúru. 

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

29 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.