- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Jahodový cukor
Jahodový cukor
- Kusov: 1
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 1:20 hod
- Hotové Za: 1:30 hod
Suroviny
- 250 g čerstvých jahôd
- 225 g kryštálového cukru
- 1 vanilkový cukor
Postup prípravy
1. Krok
Pre jahodový cukor odstráňte zeleň z jahôd, umyte a osušte. Potom jahody nakrájajte na tenké plátky a znova utrite kuchynskou papierovou utierkou. plátky uložíme na dva plechy vystlané papierom na pečenie a dáme sušiť do rúry na 50-60 °C. Nechajte dvierka rúry mierne pootvorené (najlepšie do dvierok zapichnite drevenú lyžicu), aby mohla uniknúť vlhkosť. Poznámka: Ak vlastníte sušičku, môžete ju samozrejme tiež použiť.
2. Krok
Jahody sú vtedy suché, keď ich môžete lámať ako sušené listy. Potom necháme vychladnúť a opatrne stiahneme z papiera na pečenie. Teraz vložte sušené plátky jahôd do výkonného mixéra a rozdrvte na prášok.
3. Krok
Potom pridajte cukor a vanilkový cukor a znova všetko dobre premixujte, kým nezískate veľmi jemný prášok. Hotový jahodový cukor skladujte vo vzduchotesnej nádobe. Zmes obsahuje cca 250 g jahodového cukru.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
50 videní