Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jahodový dezert bez pečenia: Nadýchaná pena len z troch surovín

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jahodový dezert bez pečenia: Nadýchaná pena len z troch surovín
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jahodový dezert bez pečenia: Nadýchaná pena len z troch surovín Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak hľadáte osviežujúci dezert, ktorý pripravíte za pár minút a zvládnete ho aj bez rúry, táto jahodová pena je presne to pravé. Stačia len tri ingrediencie – čerstvé jahody, cukor a vaječné bielky – a výsledkom je ľahký letný zákusok, ktorý sa rozplýva na jazyku.

reklama:

Suroviny

  • 2 bielky z vajec
  • 80 gramov kryštálového cukru
  • 125 gramov čerstvých jahôd
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do kovovej alebo žiaruvzdornej sklenenej misky vložte bielky a cukor. Misku položte nad hrniec s horúcou vodou tak, aby sa nedotýkala hladiny. Pomocou mixéra začnite hmotu šľahať – počas zahrievania sa cukor rozpustí a bielky vytvoria pevný, lesklý sneh.

2. Krok

Zrelé jahody nakrájajte alebo rozmixujte dohladka. Jahodové pyré primiešajte do snehu a pokračujte v šľahaní, kým zmes nezíska nadýchanú, pevnú konzistenciu.

3. Krok

Odstráňte misku z pary a nechajte hotovú penu chvíľu vychladnúť pri izbovej teplote.

4. Krok

Hotovú jahodovú penu rovnomerne rozdeľte do menších pohárov alebo misiek. Na ozdobu môžete použiť kúsky čerstvých jahôd. Dezert je najlepší ihneď po príprave.

reklama:

Ak máte k dispozícii kvalitné, čerstvé vajcia z overeného zdroja, môžete bielky vyšľahať aj bez pary. Postup sa potom výrazne zjednoduší – rovnako ako pri malinovej pene.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

8 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.