- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- sterilizujeme
- Jahodový džem bez konzervačných látok
Jahodový džem bez konzervačných látok
- Kusov: 10
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- 2 kg jahôd
- 1 kg cukru
- 6 g citrónovej kyseliny alebo šťavy z polovice citrónu
Postup prípravy
1. Krok
Jahody umyjeme odstopkujeme a dáme do hrnca.Zasypeme kyselinou citrónovou a 1 kg cukru..Trochu ovocie stlačíme menšou pokrievkou aby pustilo trochu šťavy, prikryjeme kuchynskou utierkou a necháme prikryté 8 - 10 hodín postáť aby pustilo šťavu.
2. Krok
Po uplynutí tejto doby premiešame.Džem dáme variť na strednom ohni ..Sem tam premiešame a ak sa vytvorí na povrchu pena , zberáme ju lyžicou.Keď džem hustne treba ho miešať stále aby vám neprihorel .
3. Krok
Varíme cca 20 minút..Džem hustne..Ak chcete džem s kúskami ovocia netreba ho mixovať.Ak chcete džem hladký použite tyčový mixér..Ešte po rozmixovaní chvíľu rozvaríme potom odstavíme a necháme 15 minút postáť.
4. Krok
Na kovovú tácku alebo plech si rozložíme poháre na zaváranie.Naplníme ich najskôr len do 1/3 a až potom dolievame asi 1 cm pod okraj..Potom ich uzavrieme otočíme hore dnom a prikryjeme dekou..takto necháme úplne vychladnúť.
Priemerné hodnotenie receptu
(3.2 / 5)
6 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
13784 videní