Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jahodový džem s banánom

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Jahodovy dzem .png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 500 g jahôd
  • 500 g cukru
  • 2 banány
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Roztrieďte jahody, opláchnite a osušte. Z jahôd odstráňte chvosty, posypte cukrom a nechajte 12 hodín postáť, aby pustili šťavu.

2. Krok

Jahody a cukor priveďte do varu na strednom ohni a znížte teplo. Džem povarte 5 minút. Odstráňte z ohňa a nechajte stáť 6 hodín. Opäť priveďte do varu, varte 5 minút a znova odstráňte na 6 hodín.

3. Krok

Džem privedieme do varu, pridáme plátky banánu, premiešame. Džem povarte 25 minút.. Potom môžete premixovať tyčovým mixérom , alebo ak máte radi kúsky ovocia vôbec netreba.. Hotový džem umiestnite do s pohárov a nechajte úplne vychladnúť. Džem tesne uzavrite a odložte..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

469 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.