- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- sterilizujeme
- Jahodový džem s medom
Jahodový džem s medom
- Kusov: 5
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- 1 kg jahôd
- 1 jablko
- citrónová šťava
- 25 g gelfix 1:1
- 80 g medu
Postup prípravy
1. Krok
Jahody očistíme umyjeme a nakrájame na kocky. Olúpte jablko a nakrájajte ho na malé kúsky. V hrnci zmiešame jahody a jablká, pridáme šťavu z polovice citróna a gelfix. Všetko privedieme do varu a na miernom ohni za stáleho miešania povaríme. Keď sú jahody mäkké a pustia šťavu, zmiernime oheň a za občasného miešania ďalej varíme asi 60 minút.
2. Krok
Asi v polovici varenia pridajte med a pokračujte vo varení. Počas varenia sa na zmesi vytvorí pena, ktorú odstráňujte lyžicou. Džem je hotový, keď z neho vznikne lesklý sirup. Odstavte z ohňa a ihneď vložte do sterilizovaných pohárov. Zatvorte nádoby a nechajte ich úplne vychladnúť pri izbovej teplote. Skladujte na suchom a tmavom mieste.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1059 videní