- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Jahodový koláč s vanilkovým krémom
Jahodový koláč s vanilkovým krémom
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- Piškóta:
- 4 vajcia
- 4 lyžice cukru
- 4 lyžice polohrubej múky
- Krém:
- 5 dcl mlieka
- 2 vanilkové pudingy
- 1 vanilkový cukor
- 4 - 5 lyžíc cukru
- 200 g masla
- Jahodové želé :
- 500 g jahôd
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 3 - 4 lyžičky cukru
- 2 červené tortové želé
Postup prípravy
1. Krok
Rúru predhrejeme na 180 °C a do plechu s rozmermi asi 20x30 cm dáme papier na pečenie. Vajcia oddelíme, bielka sa vyšľahajú do snehu s cukrom, potom sa pridajú žĺtky a jemnými pohybmi sa vmieša preosiata múka. Cesto uhladíme na plech a pečieme asi 20 minút - test špáradlom.
2. Krok
Na krém uvarte puding v mlieku, potom pridajte cukor a vanilkový cukor. Keď puding vychladne, vyšľaháme s maslom a krém uhladíme na piškótu. Vložte do chladničky, kým nebude želé pripravené.
3. Krok
Jahody sa tyčovým mixérom rozmixujú na pyré, dochutia sa cukrom podľa chuti, potom sa vložia do hrnca podľa návodu na obale sa pripraví želé.. Odstavíme z ohňa, miešame, kým nezačne želé hustnúť, a potom rovnomerne nalejeme na krém. Koláč sa na niekoľko hodín chladí v chladničke a potom sa podáva nakrájaný na kocky.
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
781 videní