- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Jahodový koláčik so snehom
Jahodový koláčik so snehom
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- 5 vajec
- 12 1/2 lyžice oleja
- 12 1/2 lyžice mlieka
- 15 lyžíc polohrubej múky
- 15 lyžíc práškového cukru
- 1/2 prášku do pečiva
- štipka soli
- kôra z jedného citróna
- 1 vanilkový cukor
- 250 - 300 g čerstvých jahôd
- Bielkový sneh:
- 5 bielok
- 200 g práškového cukru
- štipka soli
- 2 lyžice citrónovej šťavy
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si umyjeme jahody a zbavíme ich zelených častí..Nakrájame ich podľa veľkosti na menšie časti.
2. Krok
Oddelíme si bielka od žĺtkov..najskôr si vyšľaháme bielka so štipkou soli do peny, potom postupne pridávame práškový cukor a u šľaháme tuhý sneh..K snehu potom v niekoľkých krokoch primiešame preosiatu múku s práškom do pečiva a s citónovou kôrou.miešame zhora nadol so stierkou.
3. Krok
teraz vyšľaháme žĺtka s vanilkovým cukrom, a prilievame k nim olej..šľaháme do peny, potom pridáme mlieko..Žĺtkovú zmes jemne vmiešame k cestu..
4. Krok
Cesto vylejeme na plech pokrytý s papierom na pečenie 25 x 30 a na vrch poukladáme jahody..Plech vložíme do predhriatej rúry na 180°C a pečieme koláčik cca 20 - 25 minút..medzitým si vyšľaháme z bielkov sneh.
5. Krok
najskôr si vyšľaháme bielka so štipkou soli do peny, potom pridávame práškový cukor a citrónovú šťavu až kým nám nevznikne tuhý lesklý sneh.
6. Krok
Sneh navrstvíme na predpečený koláč , a lyžicou môžete vytvoriť aj vlnky alebo kopčeky aby ste koláčik prizdobili..takto vložíme nazad do rúry a dopekáme..pečieme ešte 10- 12 minút kým sa sneh trochu neosuší.
7. Krok
Po upečení necháme vychladnúť a potom nakrájame na porcie.
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2895 videní