Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

„Jahodový oblak“

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jahodovy oblak 600 × 400 px.png
3
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 250 g masla
  • 60 g práškového cukru
  • 1 lyžička citrónovej kôry
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 2 žĺtky
  • 300 g hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • Pusinková vrstva:
  • 4 bielky
  • 180 g práškového cukru
  • ďalej :
  • 300 g jahody
  • 1 lyžička škrobu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do misky dáme mäkké maslo. Pridajte cukor. Môžete pridať citrónovú kôru. A pridajte lyžicu vanilkového extraktu alebo vanilkového cukru pre chuť. Dobre rozotrite silikónovou stierkou alebo lyžicou. Pridajte vaječné žĺtky a opäť dobre premiešajte.. Múku zmiešame s práškom do pečiva a postupne pridávame.. Vymiesime jemné krehké cesto.. Cesto sa vám bude mierne lepiť na ruky.

2. Krok

Zapekaciu misu (ja mám formu 23x23 cm) vyložíme papierom na pečenie .. Cesto rozotrieme a rovnomerne rozložíme na dno formy. Hrúbka cesta bude približne 1 cm. Krehký koláč pečieme v rúre predhriatej na 180ºC do svetlohneda asi 20 minút.

3. Krok

Kým sa koláč pečie, pripravíme si jahody. Opláchnite ich studenou vodou a odtrhnite chvosty. Jahody dobre osušte papierovými utierkami. Ak chcete, môžete jahody poprášiť trochou škrobu.

4. Krok

Vyšľaháme bielka. V čistej a suchej miske, bez stôp tuku, vyšľaháme bielka. Šľaháme na strednej rýchlosti mixéra, kým nebudú nadýchané. Postupne pridávame cukor a ďalej šľaháme, kým sa nevytvoria tuhé vrcholy.

5. Krok

Koláč vyberieme z rúry , rozložíme bielkový sneh rovnomerne po celom koláči. Môžete urobiť krásne vlny. Na bielká rozložíme jahody. Koláč vrátime do rúry predhriatej na 180 °C. A pečieme 15-20 minút, kým pusinky nie sú svetlozlaté.

reklama:
Jahodovy oblak 600 × 400 px grafika na blog.png
www.canva.com

Priemerné hodnotenie receptu

(4 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1060 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.