- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Jamajský koláč
Jamajský koláč
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- Základ:
- 300 g čokoládových maslových sušienok
- 60 g masla
- Smotanovo čokoládová plnka:
- 500 ml smotany na šľahanie
- 300 g vanilkového tvarohu
- 20 g tmavej čokolády
- 3 lyžice kakaa
- 1 lyžička práškovej želatíny
- Šľahačka :
- 200 ml smotany na šľahanie
- 2 lyžice práškového cukru
- Banánová vrstva :
- 4 banány a citrónové tortové želé
Postup prípravy
1. Krok
Rozpustite maslo. Rozdrvte sušienky na strúhanku .Môžete to urobiť napríklad pomocou mixéra. Spojte ich s maslom. Naplňte formu sušienkovým základom, dôkladne hmotu utlačte na dno.. Odložte do chladničky na 30 minút.
2. Krok
Teraz pripravte zmes smotany a čokolády. Najprv roztopte čokoládu pomocou hrnca nad hrncom s vriacou vodou. Môžete ju tiež vložiť do mikrovlnnej rúry Odložte nabok vychladnúť. Lyžičku želatíny zalejte lyžicou vody a nechajte napučať. Potom ju zohrejte do tekutej konzistencie, napr. v mikrovlnke alebo vo vodnom kúpeli.
3. Krok
Smotanu vyšľaháme dotuha a keď je zmes hustá, primiešame ju k premiešanému vanilkovému tvarohu.. Do želatíny pridáme lyžicu smotany a premiešame. Potom všetko vlejeme do smotanovej hmoty a premiešame. Po malých častiach prilievame tekutú čokoládu a pridávame kakao. Suroviny spolu spojíme .
4. Krok
Zvyšnú smotanu vyšľaháme šľahačom. Na záver pridáme práškový cukor a premiešame.
5. Krok
Vyberte základ z chladničky. Najprv jemne rozotrieme polovicu šľahačky. Nalejte zmes čokoládovej plnky. Opäť zalejeme bielou šľahačkou. Odložíme do chladničky aspoň na hodinu. Medzitým si pripravte banány a želé. Ovocie nakrájame na plátky. Pripravte želé podľa pokynov výrobcu. Na koláč položte nakrájané banány a zalejte ich pripraveným želé. Celé to opäť vložte do chladničky, najlepšie cez noc.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
204 videní