- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Japonský makovec s jablkami
Japonský makovec s jablkami
- Kusov: 1
- Porcií: 18
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 350 g maku
- 300 g práškového cukru
- 240 g masla
- 9 vajec
- 600 g jabĺk
- 1 lyžica zlatého klasu alebo vanilkového pudingu
- 150 g sušeného ovocia s orieškami
- 3 lyžice rumu
- 8 lyžíc detskej krupice
- 1 prášok do pečiva
Postup prípravy
1. Krok
Mak si zomelieme ..takisto aj nasekáme zmes sušeného ovocia a orechy nasekáme na menšie kúsky.
2. Krok
Vymiešame maslo s cukrom do peny a potom pridáme žĺtka jedno po druhom a za každým premiešame.
3. Krok
Potom k zmesi primiešame mak, krupicu s práškom do pečiva, nastrúhané jablká na hrubšom strúhadle ,rum a nakoniec vmiešame tuhý sneh ušľahaný z bielkov.Vmiešame ho už len drevenou varechou zhora na dol.
4. Krok
Plech na pečenie vyložíme papierom a rúru si predhrejeme na 200°C.Koláčik pečieme 50 - 60 minút..Ešte horúci prelejeme čokoládovou polevou a posypeme strúhaným kokosom..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
3362 videní