- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Jarná mäsová roláda so špenátom a vajíčkami
Jarná mäsová roláda so špenátom a vajíčkami

- Kusov: 1
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Počas veľkonočných sviatkov sa v mnohých domácnostiach na stole objavuje mäsová roláda – a niet sa čo čudovať. Táto verzia spája jemne mleté hovädzie a bravčové mäso, ktoré sa ochutí voňavým korením, kúskami rožkov a bylinkami. Vnútro rolády ukrýva dusený špenát a celé varené vajcia, čo vytvára nielen chuťovo bohatý, ale aj vizuálne pôsobivý pokrm.
Suroviny
- 500 g pleca hovädzieho
- 500 g bravčového pleca
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 vajcia
- 2 rožky
- trochu hladkej múky (na spojenie hmoty)
- soľ podľa chuti
- čierne korenie (mleté)
- drvená rasca
- majoránka
- trochu mlieka
- sladká paprika (mletá)
- strúhanka na zahustenie
- Na špenátovú náplň:
- 1 cibuľa
- rastlinný olej
- 400 g mrazeného listového špenátu
- 3 strúčiky cesnaku
- soľ
- Ďalej:
- 5 vajec uvarených natvrdo
Postup prípravy
1. Krok
Na rozpálenom oleji orestujeme nasekanú cibuľu do sklovita. Pridáme špenát a mierne ho podlejeme vodou. Krátko povaríme, kým sa väčšina tekutiny neodparí. Dochutíme soľou a pretlačeným cesnakom. Odstavíme a necháme vychladnúť.
2. Krok
Medzitým si pripravíme päť vajec uvarených natvrdo. Po uvarení ich preložíme do studenej vody a olúpeme.
3. Krok
Oba druhy mäsa pomelieme najemno. K mäsu pridáme surové vajcia, nadrobno nasekanú cibuľu a roztlačený cesnak. Rožky nakrájame na kocky, zalejeme mliekom a necháme nasiaknuť. Potom ich primiešame k mäsu spolu s trochou múky.
4. Krok
Zmes ochutíme soľou, čiernym korením, rascou, majoránkou a sladkou paprikou. Všetko dôkladne premiešame. Ak je zmes príliš riedka, pridáme trochu strúhanky, aby sa dobre formovala.
5. Krok
Na pracovnú dosku si rozložíme potravinovú fóliu a na ňu rozotrieme mäsovú zmes do obdĺžnikového tvaru. Rovnomerne na ňu navrstvíme špenát a do stredu uložíme v rade vajcia.
6. Krok
Pomocou fólie mäso opatrne zrolujeme, konce uzatvoríme a prenesieme do pekáča. Vrch uhladíme a podlejeme trochou vody.
7. Krok
Pečieme zakryté alobalom pri teplote 180–190 °C približne 45 minút. Potom odstránime alobal a dopekáme ešte 20 minút, aby povrch získal peknú zlatohnedú farbu. Počas pečenia môžeme fašírku jemne podlievať, aby nevyschla.
Nakrájajte na plátky a servírujte s krémovou zemiakovou kašou, alebo aj s ľahkým zeleninovým šalátom. Skvelá voľba pre slávnostný obed, no chutí výborne aj studená na ďalší deň.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
42 videní