Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jarná mäsová roláda so špenátom a vajíčkami

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Jarná mäsová roláda so špenátom a vajíčkami
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jarná mäsová roláda so špenátom a vajíčkami Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Počas veľkonočných sviatkov sa v mnohých domácnostiach na stole objavuje mäsová roláda – a niet sa čo čudovať. Táto verzia spája jemne mleté hovädzie a bravčové mäso, ktoré sa ochutí voňavým korením, kúskami rožkov a bylinkami. Vnútro rolády ukrýva dusený špenát a celé varené vajcia, čo vytvára nielen chuťovo bohatý, ale aj vizuálne pôsobivý pokrm.

reklama:

Suroviny

  • 500 g pleca hovädzieho
  • 500 g bravčového pleca
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 vajcia
  • 2 rožky
  • trochu hladkej múky (na spojenie hmoty)
  • soľ podľa chuti
  • čierne korenie (mleté)
  • drvená rasca
  • majoránka
  • trochu mlieka
  • sladká paprika (mletá)
  • strúhanka na zahustenie
  • Na špenátovú náplň:
  • 1 cibuľa
  • rastlinný olej
  • 400 g mrazeného listového špenátu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • Ďalej:
  • 5 vajec uvarených natvrdo
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na rozpálenom oleji orestujeme nasekanú cibuľu do sklovita. Pridáme špenát a mierne ho podlejeme vodou. Krátko povaríme, kým sa väčšina tekutiny neodparí. Dochutíme soľou a pretlačeným cesnakom. Odstavíme a necháme vychladnúť.

2. Krok

Medzitým si pripravíme päť vajec uvarených natvrdo. Po uvarení ich preložíme do studenej vody a olúpeme.

3. Krok

Oba druhy mäsa pomelieme najemno. K mäsu pridáme surové vajcia, nadrobno nasekanú cibuľu a roztlačený cesnak. Rožky nakrájame na kocky, zalejeme mliekom a necháme nasiaknuť. Potom ich primiešame k mäsu spolu s trochou múky.

4. Krok

Zmes ochutíme soľou, čiernym korením, rascou, majoránkou a sladkou paprikou. Všetko dôkladne premiešame. Ak je zmes príliš riedka, pridáme trochu strúhanky, aby sa dobre formovala.

5. Krok

Na pracovnú dosku si rozložíme potravinovú fóliu a na ňu rozotrieme mäsovú zmes do obdĺžnikového tvaru. Rovnomerne na ňu navrstvíme špenát a do stredu uložíme v rade vajcia.

6. Krok

Pomocou fólie mäso opatrne zrolujeme, konce uzatvoríme a prenesieme do pekáča. Vrch uhladíme a podlejeme trochou vody.

7. Krok

Pečieme zakryté alobalom pri teplote 180–190 °C približne 45 minút. Potom odstránime alobal a dopekáme ešte 20 minút, aby povrch získal peknú zlatohnedú farbu. Počas pečenia môžeme fašírku jemne podlievať, aby nevyschla.

reklama:

Nakrájajte na plátky a servírujte s krémovou zemiakovou kašou, alebo aj s ľahkým zeleninovým šalátom. Skvelá voľba pre slávnostný obed, no chutí výborne aj studená na ďalší deň.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

42 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.