Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Jarná mäsová roláda so špenátom a vajíčkami

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Jarná mäsová roláda so špenátom a vajíčkami
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jarná mäsová roláda so špenátom a vajíčkami Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Počas veľkonočných sviatkov sa v mnohých domácnostiach na stole objavuje mäsová roláda – a niet sa čo čudovať. Táto verzia spája jemne mleté hovädzie a bravčové mäso, ktoré sa ochutí voňavým korením, kúskami rožkov a bylinkami. Vnútro rolády ukrýva dusený špenát a celé varené vajcia, čo vytvára nielen chuťovo bohatý, ale aj vizuálne pôsobivý pokrm.

reklama:

Suroviny

  • 500 g pleca hovädzieho
  • 500 g bravčového pleca
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 vajcia
  • 2 rožky
  • trochu hladkej múky (na spojenie hmoty)
  • soľ podľa chuti
  • čierne korenie (mleté)
  • drvená rasca
  • majoránka
  • trochu mlieka
  • sladká paprika (mletá)
  • strúhanka na zahustenie
  • Na špenátovú náplň:
  • 1 cibuľa
  • rastlinný olej
  • 400 g mrazeného listového špenátu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • Ďalej:
  • 5 vajec uvarených natvrdo
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na rozpálenom oleji orestujeme nasekanú cibuľu do sklovita. Pridáme špenát a mierne ho podlejeme vodou. Krátko povaríme, kým sa väčšina tekutiny neodparí. Dochutíme soľou a pretlačeným cesnakom. Odstavíme a necháme vychladnúť.

2. Krok

Medzitým si pripravíme päť vajec uvarených natvrdo. Po uvarení ich preložíme do studenej vody a olúpeme.

3. Krok

Oba druhy mäsa pomelieme najemno. K mäsu pridáme surové vajcia, nadrobno nasekanú cibuľu a roztlačený cesnak. Rožky nakrájame na kocky, zalejeme mliekom a necháme nasiaknuť. Potom ich primiešame k mäsu spolu s trochou múky.

4. Krok

Zmes ochutíme soľou, čiernym korením, rascou, majoránkou a sladkou paprikou. Všetko dôkladne premiešame. Ak je zmes príliš riedka, pridáme trochu strúhanky, aby sa dobre formovala.

5. Krok

Na pracovnú dosku si rozložíme potravinovú fóliu a na ňu rozotrieme mäsovú zmes do obdĺžnikového tvaru. Rovnomerne na ňu navrstvíme špenát a do stredu uložíme v rade vajcia.

6. Krok

Pomocou fólie mäso opatrne zrolujeme, konce uzatvoríme a prenesieme do pekáča. Vrch uhladíme a podlejeme trochou vody.

7. Krok

Pečieme zakryté alobalom pri teplote 180–190 °C približne 45 minút. Potom odstránime alobal a dopekáme ešte 20 minút, aby povrch získal peknú zlatohnedú farbu. Počas pečenia môžeme fašírku jemne podlievať, aby nevyschla.

reklama:

Nakrájajte na plátky a servírujte s krémovou zemiakovou kašou, alebo aj s ľahkým zeleninovým šalátom. Skvelá voľba pre slávnostný obed, no chutí výborne aj studená na ďalší deň.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

61 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.