Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jarná nátierka s vajíčkami a medvedím cesnakom

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Jarná nátierka s vajíčkami a medvedím cesnakom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jarná nátierka s vajíčkami a medvedím cesnakom Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Sezóna medvedieho cesnaku je ako stvorená na rýchle a výživné dobroty. Vyskúšajte túto jemnú vajíčkovú nátierku s typickou arómou jarnej bylinky, ktorá rozvonia celý tanier. Perfektne sa hodí na čerstvé pečivo a dodá telu poriadnu dávku energie aj vitamínov.

reklama:

Suroviny

  • 3 vajcia uvarené natvrdo
  • 200 g pomazánkového masla (bez príchute)
  • 100 g mäkkého masla
  • hrsť čerstvého medvedieho cesnaku
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Uvarené vajcia nechajte vychladnúť, ošúpte ich a nastrúhajte najemno – ideálne na strúhadle s malými otvormi, aby bola konzistencia čo najjemnejšia.

2. Krok

Pomazánkové aj klasické maslo nechajte trochu zmäknúť pri izbovej teplote. V miske ich dôkladne premiešajte s nastrúhanými vajíčkami.

3. Krok

Listy medvedieho cesnaku umyte, osušte a nasekajte na drobno. Pridajte ich do zmesi a podľa chuti osoľte a okoreňte.

4. Krok

Ak máte radi hladšiu textúru, môžete vajcia spolu s maslami najprv rozmixovať ponorným mixérom a nakoniec ručne primiešať nasekaný cesnak, aby si zachoval štruktúru aj chuť.

reklama:

Nátierka najlepšie chutí na kváskovom chlebe, čerstvej bagete alebo toastoch. Skvelo poslúži aj ako ľahké pohostenie pre návštevu. Vďaka medvediemu cesnaku pôsobí nielen sviežo, ale aj zdravo – kým je sezóna, určite stojí za to ju zaradiť do jedálnička.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

24 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.