Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Jarná nátierka s vajíčkami a medvedím cesnakom

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Jarná nátierka s vajíčkami a medvedím cesnakom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jarná nátierka s vajíčkami a medvedím cesnakom Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Sezóna medvedieho cesnaku je ako stvorená na rýchle a výživné dobroty. Vyskúšajte túto jemnú vajíčkovú nátierku s typickou arómou jarnej bylinky, ktorá rozvonia celý tanier. Perfektne sa hodí na čerstvé pečivo a dodá telu poriadnu dávku energie aj vitamínov.

reklama:

Suroviny

  • 3 vajcia uvarené natvrdo
  • 200 g pomazánkového masla (bez príchute)
  • 100 g mäkkého masla
  • hrsť čerstvého medvedieho cesnaku
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Uvarené vajcia nechajte vychladnúť, ošúpte ich a nastrúhajte najemno – ideálne na strúhadle s malými otvormi, aby bola konzistencia čo najjemnejšia.

2. Krok

Pomazánkové aj klasické maslo nechajte trochu zmäknúť pri izbovej teplote. V miske ich dôkladne premiešajte s nastrúhanými vajíčkami.

3. Krok

Listy medvedieho cesnaku umyte, osušte a nasekajte na drobno. Pridajte ich do zmesi a podľa chuti osoľte a okoreňte.

4. Krok

Ak máte radi hladšiu textúru, môžete vajcia spolu s maslami najprv rozmixovať ponorným mixérom a nakoniec ručne primiešať nasekaný cesnak, aby si zachoval štruktúru aj chuť.

reklama:

Nátierka najlepšie chutí na kváskovom chlebe, čerstvej bagete alebo toastoch. Skvelo poslúži aj ako ľahké pohostenie pre návštevu. Vďaka medvediemu cesnaku pôsobí nielen sviežo, ale aj zdravo – kým je sezóna, určite stojí za to ju zaradiť do jedálnička.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

40 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.