Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jarná nátierka z vajíčok s horčicou a rukolou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jarná nátierka z vajíčok s horčicou a rukolou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jarná nátierka z vajíčok s horčicou a rukolou Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Po sviatkoch často ostáva kopa varených vajíčok a nie vždy máme chuť ich jesť len tak. Ak hľadáte inšpiráciu, ako ich chutne využiť, skúste túto nátierku s jemne pikantným nádychom dijonskej horčice a sviežosťou rukoly. Príprava vám zaberie len chvíľku a výsledok stojí za to.

reklama:

Suroviny

  • 4 natvrdo uvarené vajcia
  • 1 lyžicu dijonskej horčice
  • 2 lyžice majonézy
  • hrsť čerstvej rukoly
  • kvapku olivového oleja
  • soľ podľa chuti
  • čerstvo mleté čierne korenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najprv si pripravte vajcia – ošúpte ich a nakrájajte na menšie kúsky. Presuňte do misy, kde ich dochutíte dijonskou horčicou, trochou soli a štipkou korenia. Pridajte kvapku kvalitného olivového oleja, ktorý nátierku krásne zjemní.

2. Krok

Potom primiešajte majonézu a nasekanú rukolu. Všetko dôkladne premiešajte, aby sa chute prepojili.

3. Krok

Nátierku môžete podávať na čerstvom pečive, ako ľahký obed, desiatu či večeru. Skvele sa hodí aj ako pohostenie na stôl, keď čakáte návštevu.

reklama:

Táto kombinácia nie je len chutná, ale aj osviežujúca – rukola vnesie do nátierky príjemnú horkosť a horčica sa postará o jemne pikantný podtón. Ideálny spôsob, ako vdýchnuť nový život veľkonočným zvyškom bez zbytočného vyprážania alebo pečenia.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

8 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.