Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jarná praženica s cherry paradajkami a medvedím cesnakom

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Jarná praženica s cherry paradajkami a medvedím cesnakom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jarná praženica s cherry paradajkami a medvedím cesnakom Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 2
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Keď príroda na jar ožíva, prináša aj chutné suroviny, ktoré môžu spestriť naše bežné jedlá. Tradičná praženica na masle sa razom zmení na lahodné sezónne raňajky, ak do nej pridáte pár čerstvých cherry paradajok a voňavý medvedí cesnak. Servírujte s chrumkavou hriankou alebo čerstvým chlebom – jednoducho ideálne ráno.

reklama:

Suroviny

  • 4 čerstvé vajcia
  • asi 6–7 menších cherry paradajok
  • 1 mladú cibuľku
  • plátok kvalitného masla
  • 1 lyžicu tučnej smotany na šľahanie (31–33 %)
  • menší zväzok medvedieho cesnaku
  • soľ podľa chuti
  • čerstvo mleté čierne korenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Paradajky prekrojíme na polovice, medvedí cesnak nahrubo nasekáme a zelenú časť jarnej cibuľky nakrájame na tenké kolieska.

2. Krok

Na panvici rozohrejeme maslo a pridáme bielu časť cibuľky. Krátko ju orestujeme, len čo pustí vôňu, prihodíme cherry paradajky a necháme pár minút dusiť, kým sa mierne nezredukuje šťava.

3. Krok

V miske si rozšľaháme vajcia spolu so smotanou a štipkou soli. Vaječnú zmes vlejeme do panvice, pridáme nakrájaný cesnak a zelenú cibuľku. Pomaly premiešavame, aby sa vajíčka začali jemne zrážať.

4. Krok

Teplotu znížime a pokračujeme v miešaní, kým zmes nezíska krémovú konzistenciu. Hlavné je neprepiecť – praženica má zostať mäkká a vláčna.

reklama:

Na tanieri ešte dozdobíme čerstvo namletým čiernym korením a podávame s obľúbeným pečivom. Tento jednoduchý pokrm premení bežné ráno na sviatočný zážitok plný jarných chutí.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

4 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.