Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jarná sviatočná roláda s bielou čokoládou: Nadýchaný dezert, ktorý zaručene ohúri

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jarná sviatočná roláda s bielou čokoládou: Nadýchaný dezert, ktorý zaručene ohúri
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jarná sviatočná roláda s bielou čokoládou: Nadýchaný dezert, ktorý zaručene ohúri Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak hľadáte inšpiráciu na sladký jarný dezert, ktorý si zamiluje celá rodina, táto jemná roláda je presne to, čo potrebujete. Kombinácia vláčneho piškótového cesta a krému z bielej čokolády vytvára delikátny zážitok, ktorý sa hodí na každú veľkonočnú oslavu aj rodinné posedenie.

reklama:

Suroviny

  • Na roládu:
  • 5 vajec
  • štipka soli
  • 125 g kryštálového cukru
  • 125 g hladkej múky
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • nastrúhaná kôra z jedného citróna
  • 1 ČL rastlinného oleja
  • Na plnku a ozdobu:
  • 200 g kvalitnej bielej čokolády
  • 280 g smotanového syra (napr. typu Philadelphia)
  • 120 g masla
  • 80 g práškového cukru
  • jedlé kvety alebo sezónne dekorácie podľa chuti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Začnite oddelením bielkov a žĺtkov. Z bielkov a štipky soli vyšľahajte tuhý sneh. V samostatnej miske mixujte žĺtky s cukrom, kým nevznikne svetlá, nadýchaná pena. Do tejto zmesi potom po častiach primiešajte múku zmiešanú s práškom do pečiva, pridajte citrónovú kôru a trochu oleja. Nakoniec opatrne zapracujte sneh z bielkov – najlepšie ručne, aby cesto ostalo ľahké a vzdušné.

2. Krok

Hotové cesto rozotrite na plech vystlaný papierom na pečenie a vložte do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečte približne 10 minút, kým povrch jemne nezhnedne.

3. Krok

Upečené cesto ešte teplé preklopte na vlhkú a vyžmýkanú čistú utierku. Zvrchu odstráňte papier na pečenie a spolu s utierkou roládu zaviňte. Takto ju nechajte vychladnúť – zachová si pekný tvar a nepraskne.

4. Krok

Bielu čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli. V miske vyšľahajte maslo s krémovým syrom do hladkého krému, do ktorého potom po lyžiciach vmiešajte vychladnutú čokoládu. Na záver dochuťte práškovým cukrom podľa vlastných preferencií.

5. Krok

Roládu rozviňte, odstráňte utierku a vnútro rovnomerne natrite väčšou časťou krému. Opäť ju zrolujte, zabaľte do potravinovej fólie a vložte aspoň na hodinu do chladničky. Zvyšný krém si nechajte bokom – neskôr ním ozdobíte povrch. Ak sa krém v chlade príliš stuhne, nechajte ho chvíľu postáť pri izbovej teplote.

6. Krok

Na záver roládu podľa vkusu dozdobte – ideálne jedlými kvetmi, veľkonočnými cukrovými ozdobami alebo čokoládovými hoblinami.

reklama:

Táto jarná roláda je ako stvorená na veľkonočný stôl – pôsobí elegantne, no jej príprava je jednoduchšia, než sa môže zdať. A čo je najlepšie? Môžete si ju prispôsobiť podľa nálady – zmeniť dekorácie, pridať ovocie alebo dochutiť krém troškou vanilky.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

23 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.