Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Jarné cestoviny so špargľou, šunkou a smotanou: rýchla a lahodná večera

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jarné cestoviny so špargľou, šunkou a smotanou: rýchla a lahodná večera
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jarné cestoviny so špargľou, šunkou a smotanou: rýchla a lahodná večera Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 5min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 0min

Talianska kuchyňa je majstrom v jednoduchosti – na vynikajúce jedlo často stačí niekoľko kvalitných surovín. Tento recept stavia na tom istom princípe: čerstvá zelená špargľa, krémová smotana, parmezán a jemná šunka sa spoja do krémovej omáčky, ktorá sa stihne pripraviť skôr, než sa uvaria cestoviny.

reklama:

Suroviny

  • 400 g zelenej špargle
  • 200 g kvalitnej dusenej šunky
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 PL masla
  • 1 kelímok 30 % smotany na šľahanie
  • 3/4 hrnčeka nastrúhaného parmezánu
  • 400 g krátkych cestovín (napr. penne alebo maccheroncini)
  • 1 PL soli (do vody)
  • štipka mletého čierneho korenia
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Špargľu umyte a odstráňte tvrdé konce – tie môžete odložiť na vývar. Stonky pokrájajte na menšie kúsky, špičky nechajte celé. Šunku si nakrájajte na tenké pásiky a parmezán nastrúhajte najemno.

2. Krok

Do veľkého hrnca dajte variť vodu. Keď začne vrieť, osoľte ju a vložte cestoviny. Uvarte ich podľa návodu, aby boli „al dente“. Zároveň si ponechajte trochu vody z varenia, ktorú využijete neskôr.

3. Krok

Na panvici rozohrejte olivový olej spolu s maslom. Vložte kúsky špargle (okrem hlavičiek), osoľte, okoreňte a restujte približne 3 až 4 minúty. Potom pridajte šunku a o chvíľu aj špargľové hlavičky. Krátko všetko opečte.

4. Krok

Znížte plameň a do panvice vlejte smotanu. Nechajte ju mierne prevariť, kým trochu nezhustne – trvá to len krátko. Podľa chuti môžete ešte dosoliť alebo okoreniť.

5. Krok

Cestoviny sceďte a vložte späť do hrnca spolu s trochou vody z varenia. Pridajte smotanovú zmes a dve tretiny parmezánu. Premiešajte, kým sa všetko rovnomerne neobalí krémovou omáčkou.

6. Krok

Podávajte ihneď, ozdobené zvyšným parmezánom. Chute sú najlepšie čerstvé, kým je jedlo ešte horúce.

reklama:

Vyberajte si duté druhy cestovín – lepšie zachytia omáčku a ich tvar krásne ladí so špargľou. Tento recept sa ideálne hodí na jar, keď je špargľa najsviežejšia. Rýchla príprava, výrazná chuť a minimálny neporiadok v kuchyni – čo viac si priať?

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

63 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.