Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jarné plnené vajíčka s bazalkovým krémom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jarné plnené vajíčka s bazalkovým krémom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jarné plnené vajíčka s bazalkovým krémom Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 12
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Po sviatkoch zostávajú v chladničke často zásoby natvrdo uvarených vajec. Namiesto klasických chlebíčkov ich môžete využiť trochu inak – napríklad pripraviť svieže a chutné jednohubky, ktoré zaujmú na pohľad aj chuťou. Jemná plnka z vaječných žĺtkov, čerstvého syra, bazalkového pesta a majonézy vytvorí dokonalý kontrast k pevnej štruktúre bielkov.

reklama:

Suroviny

  • 6 vajec uvarených natvrdo
  • 2 lyžice majonézy
  • 2 čajové lyžičky pesta z bazalky
  • 100 g smotanového syra (napríklad lučina)
  • štipka soli
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • Na dozdobenie:
  • čerstvá žerucha
  • červený kaviár (len trochu, na efekt)
  • pár reďkoviek
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vajcia necháme po uvarení úplne vychladnúť, olúpeme ich a rozrežeme pozdĺžne na polovice. Žĺtky opatrne vyberieme a dáme ich do menšej misky.

2. Krok

K žĺtkom pridáme majonézu, bazalkové pesto a smotanový syr. Všetko spolu rozmixujeme alebo vyšľaháme do hladkého krému. Podľa chuti dosolíme a okoreníme.

3. Krok

Hotovú náplň si pripravíme do zdobiaceho vrecka (alebo použijeme obyčajnú lyžičku) a naplníme ňou bielky.

4. Krok

Na záver každú porciu doladíme – ozdobíme lístkami žeruchy, kúskom reďkovky a malou porciou kaviáru. Ak máme po ruke poľníček alebo inú mikrobylinku, môžeme ju použiť ako záverečný dekoračný prvok.

5. Krok

Podávame ako studené občerstvenie – výborne chutí s čerstvým pečivom alebo chrumkavou bagetou.

reklama:

Tento recept je ideálny na pohostenie návštevy, ale aj ako ľahká večera počas teplejších dní. Je jednoduchý, svieži a trošku iný než klasické plnené vajíčka, na aké sme zvyknutí.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

9 videní

Súvisiace témy: ,
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.