- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Jarné plnené vajíčka s bazalkovým krémom
Jarné plnené vajíčka s bazalkovým krémom

- Kusov: 12
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Po sviatkoch zostávajú v chladničke často zásoby natvrdo uvarených vajec. Namiesto klasických chlebíčkov ich môžete využiť trochu inak – napríklad pripraviť svieže a chutné jednohubky, ktoré zaujmú na pohľad aj chuťou. Jemná plnka z vaječných žĺtkov, čerstvého syra, bazalkového pesta a majonézy vytvorí dokonalý kontrast k pevnej štruktúre bielkov.
Suroviny
- 6 vajec uvarených natvrdo
- 2 lyžice majonézy
- 2 čajové lyžičky pesta z bazalky
- 100 g smotanového syra (napríklad lučina)
- štipka soli
- čerstvo mleté čierne korenie
- Na dozdobenie:
- čerstvá žerucha
- červený kaviár (len trochu, na efekt)
- pár reďkoviek
Postup prípravy
1. Krok
Vajcia necháme po uvarení úplne vychladnúť, olúpeme ich a rozrežeme pozdĺžne na polovice. Žĺtky opatrne vyberieme a dáme ich do menšej misky.
2. Krok
K žĺtkom pridáme majonézu, bazalkové pesto a smotanový syr. Všetko spolu rozmixujeme alebo vyšľaháme do hladkého krému. Podľa chuti dosolíme a okoreníme.
3. Krok
Hotovú náplň si pripravíme do zdobiaceho vrecka (alebo použijeme obyčajnú lyžičku) a naplníme ňou bielky.
4. Krok
Na záver každú porciu doladíme – ozdobíme lístkami žeruchy, kúskom reďkovky a malou porciou kaviáru. Ak máme po ruke poľníček alebo inú mikrobylinku, môžeme ju použiť ako záverečný dekoračný prvok.
5. Krok
Podávame ako studené občerstvenie – výborne chutí s čerstvým pečivom alebo chrumkavou bagetou.
Tento recept je ideálny na pohostenie návštevy, ale aj ako ľahká večera počas teplejších dní. Je jednoduchý, svieži a trošku iný než klasické plnené vajíčka, na aké sme zvyknutí.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
9 videní