- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Jedinečné rezy
Jedinečné rezy
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 55min
Suroviny
- Piškóta:
- 6 bielkov
- 150 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 lyžica Gustinu alebo Zlatého klasu
- 1/2 prášku do pečiva
- 250 g pražených mletých mandlí
- Krém:
- 6 žĺtkov
- 150 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- 50 g bielej čokolády
- 150 g pražených mletých mandlí
- 150 ml smotany na šľahačky + 200 ml na ozdobu
Postup prípravy
1. Krok
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, postupne pridávame práškový cukor a vanilkový cukor, zľahka vmiešame škrobovú múčku, prášok do pečiva a mandle. Pečieme na plechu 30 x 20 cm vystlanom s papierom na pečenie pri teplote 170 °C asi 25 minút.
2. Krok
Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom. Za stáleho miešania varíme nad parou asi 10 minút. Keď krém začne hustnúť, pridajte bielu čokoládu a miešajte, aby sa rozpustila. Odstráňte z pary a trochu nechajte vychladnúť, potom do vlažného pridajte maslo a premiešajte. Pridáme opražené mleté mandle a ešte raz premiešame. Nakoniec ručne pridajte predtým vyšľahanú smotanu a jemne premiešajte. Natrieme na piškótu. Ozdobte šľahačkou a podľa potreby posypte nasekanými mandľami.
Priemerné hodnotenie receptu
(3 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
870 videní