- Mňamky-Recepty.sk
 - Recepty
 - zákusky
 - Jedinečné rezy
 
Jedinečné rezy
          - Kusov: 1
 - Porcií: 15
 - Čas Prípravy: 30min
 - Varenie: 25min
 - Hotové Za: 55min
 
Suroviny
- Piškóta:
 - 6 bielkov
 - 150 g práškového cukru
 - 1 vanilkový cukor
 - 1 lyžica Gustinu alebo Zlatého klasu
 - 1/2 prášku do pečiva
 - 250 g pražených mletých mandlí
 - Krém:
 - 6 žĺtkov
 - 150 g cukru
 - 1 vanilkový cukor
 - 50 g bielej čokolády
 - 150 g pražených mletých mandlí
 - 150 ml smotany na šľahačky + 200 ml na ozdobu
 
Postup prípravy
1. Krok
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, postupne pridávame práškový cukor a vanilkový cukor, zľahka vmiešame škrobovú múčku, prášok do pečiva a mandle. Pečieme na plechu 30 x 20 cm vystlanom s papierom na pečenie pri teplote 170 °C asi 25 minút.
2. Krok
Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom. Za stáleho miešania varíme nad parou asi 10 minút. Keď krém začne hustnúť, pridajte bielu čokoládu a miešajte, aby sa rozpustila. Odstráňte z pary a trochu nechajte vychladnúť, potom do vlažného pridajte maslo a premiešajte. Pridáme opražené mleté mandle a ešte raz premiešame. Nakoniec ručne pridajte predtým vyšľahanú smotanu a jemne premiešajte. Natrieme na piškótu. Ozdobte šľahačkou a podľa potreby posypte nasekanými mandľami.
Priemerné hodnotenie receptu
(3 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
918 videní