Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Jednoduchá čokoládová torta

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jednoducha cokoladova torta.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 100 ml oleja
  • 120 g práškového cukru
  • 2 vajcia
  • 50 g kakaa
  • 100 g hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 2 vanilkové cukre
  • 100 ml jogurtu
  • 1 lyžica instantnej kávy
  • Krém:
  • 200 g mliečnej čokolády
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 100 g malín na zdobenie
  • čokoládové lupienky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rúru predhrejeme na 180°C. Tortovú formu s priemerom 20 cm vymastíme maslom a vystelieme papierom na pečenie. V miske zmiešame mokré suroviny: olej, cukor, vajcia, vanilkový extrakt a jogurt. Potom pridajte múku, kakaový prášok, prášok do pečiva, espresso a vymiešajte do hladka s mokrými ingredienciami. Cesto rovnomerne nalejeme do pripravenej tortovej formy. Koláč pečieme asi 30-40 minút. Vložte špáradlo do stredu, aby ste skontrolovali prepečenosť.. Koláč je hustý a vlhký, takže stred môže trochu prepadnúť. To je normálne. Korpus necháme úplne vychladnúť na mriežke. Počas tejto doby si môžeme pripraviť krém.

2. Krok

Čokoládový krém si pripravíme počas pečenia a chladnutia korpusu, pretože aj krém musí vychladnúť. Nasekanú čokoládu vložte do tepelne odolnej misky. Zalejeme smotanou, potom zohrievame nad parou 2-3 minúty. Miešajte veľmi pomaly gumenou stierkou, kým sa všetko nespojí a čokoláda sa neroztopí. Odstavte z ohňa a nechajte vychladnúť aspoň 30-60 minút, potom dajte do chladničky, kým nezhustne (1-2 hodiny). Krém nevychladne rovnomerne, preto ho niekoľkokrát premiešajte, kým stuhne.

3. Krok

Vychladnutý krém šľaháme do svetlej farby a peny, asi 3-4 minúty, pri strednej rýchlosti. Vrch vychladnutej piškóty potrieme krémom a potom ľubovoľne ozdobíme, napríklad bobuľami , ovocím, šľahačkou.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

698 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.