- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- nepečené
- Jednoduchá jahodová torta (nepečená)
Jednoduchá jahodová torta (nepečená)
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- piškóty
- 1 l mlieka
- 3 vanilkové pudingy
- 250 ml smotany na šľahanie
- 200 g tvarohu
- 6 lyžíc cukru
- Jahodová vrstva:
- 400 g jahôd
- voda
- 5 lyžíc cukru
- 1 jahodový puding
- 10 g želatíny
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si uvaríme vanilkový puding.V troche mlieka rozmiešame pudingové prášky, ostatné mlieko dáme variť spolu s cukrom.Keď sa mlieko varí, prilejeme pudingovú zmes a uvaríme hustý krém.Ten necháme vychladnúť.
2. Krok
Vyšľaháme si šľahačku a pridáme k vychladnutému pudingu spolu s tvarohom.Šľahačom vymiešame hladký krém.
3. Krok
Jahody nakrájame na menšie kúsky a pridáme k nim 500 ml vody.Pridáme aj cukor a dáme variť.Povaríme 3 minúty a potom odstavíme..merne vymixujeme tyčovým mixérom.Medzitým si jahodový puding rozmiešame v 200 ml vody , a želatínu namočíme do 5 polievkových lyžíc studenej vody.
4. Krok
Jahody päť dáme na plameň a keď sa začnú variť prilejeme jahodový puding a uvaríme redší krém.Ten necháme mierne vychladnúť potom doň vmiešame želatínu .
5. Krok
Na dno formy si poukladáme piškóty, ktoré si trochu namočíme v mlieku.Na piškóty navrstvíme polovicu krému a na krém polovicu jahodovej vrstvy.Zoberte si špajdlu a trochu ňou vrstvy rozmiešajte.Dáme d chladničky na 15 minút..potom vylejeme zostávajúcu vanilkovo tvarohovú zmes a nakoniec zostávajúcu jahodovú zmes.Dáme do chladničky na niekoľko hodín, najlepšie na noc zatuhnúť.
6. Krok
Na druhý deň nakrájame na porcie a môžeme prizdobiť šľahačkou.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
5349 videní