- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- roláda
- Jednoduchá kakaová roláda s tvarohovým krémom
Jednoduchá kakaová roláda s tvarohovým krémom
- Kusov: 1
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 0min
Táto roláda je jednoduchá a naozaj poteší každého ku kávičke alebo na pohostenie pre návštevu.
Suroviny
- Cesto:
- 5 vajec
- 5 lyžíc kryštálového cukru
- 4 lyžice polohrubej múky
- 1 lyžica kvalitného kakaa
- malá lyžička slnečnicového oleja
- štipka soli
- Krém:
- 100 g masla
- 100 g tvarohu
- 100 g práškového cukru
- 1 lyžica rumu
- voliteľne kúsky čokolády alebo orechov
Postup prípravy
1. Krok
Všetky suroviny by mali byť v izbovej teplote. Predhrejeme rúru na 180 °C. Vajíčka rozdelíme na žĺtky a bielky. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do hustej bielej peny. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.
2. Krok
Do žĺtkovej peny pridáme lyžice múky, olej, preosiate kakao a trochu ušľahaného snehu. Všetko opatrne premiešame ručnou metličkou a následne zľahka vmiešame zvyšok snehu. Pripravené cesto vylejeme na plech vystlaný papierom, ktorý sme predtým potreli studeným maslom, aby sa nám neskôr lepšie oddeľoval. Pečieme 8-10 minút; pozorujeme, či sa cesto oddeľuje od okrajov plechu, čo signalizuje, že je upečené. Upečené cesto zložíme aj s papierom a opatrne zrolujeme do rolády.
3. Krok
Kým cesto chladne, pripravíme krém. Maslo, tvaroh, práškový cukor a rum dáme do misky a šľaháme mixérom aspoň 10 minút, kým nebude hladký. Vychladnutý plát rozbalíme a na jeho povrch rovnomerne natrieme pripravený krém, pričom sa snažíme, aby bol na okrajoch tenký. Môžeme posypať kúskami čokolády alebo nasekanými orechmi. Pomocou papiera roládu opatrne zavinieme, pričom pri rolovaní postupne sťahujeme papier.
4. Krok
Roládu necháme stuhnúť v chladničke. Pred podávaním ju môžeme jemne poprášiť práškovým cukrom alebo kakaom.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
22 videní