- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- mleté maso
- Jednoduchá musaka
Jednoduchá musaka
- Kusov: 1
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 1:10 hod
- Hotové Za: 1:30 hod
Suroviny
- 600 g mletého mäsa (hovädzie + bravčové)
- 1 kg zemiakov
- 2 ks mrkvy
- 1 cibuľa
- 6 lyžíc oleja
- 1 polievková lyžica mletej červenej papriky
- 1 lyžica papriky štipľavej
- mleté čierne korenie
- rasca
- 1 menšia cuketa
- 2 paradajky
- 1 paprika zelená
- 1 biely jogurt
- 1 strúčik cesnaku
- 125 g smotanového syra
- 7 lyžíc kyslej smotany
- 2 vajcia
- 2 lyžice hladkej múky
- štipka jedlej sódy
- petržlenová vňať
Postup prípravy
1. Krok
Pekáč si vymastíme a vysypeme strúhankou.Zemiaky si ošúpeme , a nakrájame na menšie kocky, takisto ošúpeme mrkvu a môžeme ju nastrúhať na hrubom strúhadle.Ošúpeme cibuľu a najemno ju nakrájame.Všetko si dáme do misky a pridáme aj nastrúhanú cuketu na hrubom strúhadle a papriku nakrájanú na drobno.
2. Krok
V inej miske si rozrobíme mleté mäso pridáme šálku teplej vody, koreniny a soľ..Zmes prelejeme k zelenine a premiešame.Navrstvíme na pekáč ..Zmes by mala byť zaliata vodou ak nieje prilejeme..
3. Krok
Vložíme do vyhriatej rúry na 200 °C a pečieme cca 35 - 40 minút..čas od času otvoríme rúru a zmes vidličkou premiešame..
4. Krok
Po uplynutí 40 minút pridáme paradajky nakrájané na kolieska a pečieme ďalších 5 minút..Medzitým si pripravíme zálievku.
5. Krok
V miske si zmiešame múku s jogurtom, pridáme vajcia , kyslú smotanu, smotanový syr trochu soli a pretlačený strúčik cesnaku..Nakoniec primiešame jedlú sódu a dobre všetko premiešame.
6. Krok
lyžicou navrstvíme na musaku a na niektorých miestach popicháme aby sa zálievka dostala až na dno.
7. Krok
Vrátime do rúry a zapekáme 15 _ 20 minút kým sa nám na povrchu nevytvorí zlatistá kôrka.
8. Krok
Pred podávaním dozdobíme lyžicou kyslej smotany a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
4573 videní