Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Jednoduchá torta s jahodami a so šľahačkou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jednoducha torta s jahodami a so slahackou.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
cukar.com.hr
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 250 g tmavej čokolády
  • 125 g masla
  • 1 vanilkový struk
  • 6 vajec
  • 125 g práškového cukru
  • štipka soli
  • ďalej potrebujeme :
  • 500 g jahôd
  • 100 g cukru
  • 1 vanilkový struk
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • kakao na posypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

V hrnci zmiešame na kocky nakrájanú čokoládu a maslo a na miernom ohni ich rozpustíme. Vanilku rozpolíme a oškrabeme zo semiačok a pridáme ich k čokoláde a maslu.

2. Krok

Vyšľahajte vaječné žĺtky s cukrom . Vmiešajte rozpustenú čokoládu a maslo a pokračujte v miešaní ešte trochu, aby sa vstrebali prísady.

3. Krok

Zvlášť si vyšľaháme bielká so štipkou soli.. Do zmesi žĺtkov a čokolády vmiešajte tuhý sneh na dvakrát alebo trikrát. Miešajte to najskôr energicky, aby ste zmes trochu zriedili, a potom ju jemne premiešajte, aby sa zachovala pena. Zmes preložíme do tortovej formy s priemerom 22 - 23 cm, vyloženej papierom na pečenie a mierne vymastenej maslom.

4. Krok

Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 °C asi 30 minút. Upečený koláč vyberieme z rúry a necháme desať minút odpočívať.

5. Krok

Jahody umyjeme, nakrájame na menšie kúsky a preložíme do hrnca. Pridajte k nim cukor a vyšrabaný vanilkový struk.. Jahody a cukor varíme , kým nerozvaria, potom oheň zmiernime a ďalej ich varíme, kým trochu nezhustnú. Bude to trvať 15-20 minút. Cieľom je získať silnú jahodovú polevu, nie džem. Uvarenými jahodami polejeme koláč, ktorý je ešte vo forme. Sladkú smotanu zašľahajte do tuhej šľahačky a rozotrite ju na vychladené jahody. Nakoniec všetko posypte trochou kakaového prášku.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

662 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.