Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Jednoduché cesnakové uzlíky z pizza cesta

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Cesnakove uzliky 600 × 400 px.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Valika Bitarová
  • Kusov: 12
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 50min
  • Cesto na pizzu: Z jedného chladeného cesta na pizzu urobím asi 12 veľkých uzlov .
  • Maslo: Roztopte asi 5 polievkových lyžíc  masla na potretie .
  • Čerstvý cesnak: Čerstvý prelisovaný cesnak pomáha dodať týmto uzlom lahodnú chuť. Používam tri strúčiky. Ak chcete, môžete nahradiť jednu čajovú lyžičku cesnakového prášku!
  • Talianske korenie: Pikantná bylinková zmes.
  • Marinara omáčka: Na servírovanie.

Ako si vyrobiť domáce cesnakové uzly

Moje uzly cesnaku sú n, veľké asi ako croissant. Ak by ste chceli urobiť menšie , jednoducho odrežte pásiky podľa pokynov, ale potom každý pásik prerežte na polovicu.

Natiahnite a mierne zviňte, aby ste vytvorili tenkú špirálu, ktorú môžete uviazať na uzol.

reklama:

Suroviny

  • 1 pizza cesto
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 5 lyžíc masla
  • 2 lyžičky soli
  • Provensálske bylinky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pripravte si rúru, plech na pečenie a cesto. predhrejte rúru na 180°C a vysteľte plech papierom na pečenie . Potom otvorte cesto na pizzu a rozviňte ho na pracovnú dosku. Cesto pomocou ostrého noža rovnomerne nakrájame na 12 pásikov. Každý z nich by mal byť široký o niečo menej ako 2 cm..

2. Krok

Zviažte uzly. Toto je tá zábavná časť! Preložte alebo „zviažte“ každý pás cesta do tvaru uzla a položte ich na pripravený plech na pečenie. Voľné konce cesta zastrčte pod každý uzol.

3. Krok

Pripravte si cesnakové maslo. Rozpustite maslo. Zvyčajne to robím v mikrovlnnej rúre. Môžete ho tiež roztopiť v malom hrnci na sporáku. Primiešame talianske korenie a pretlačený cesnak.

4. Krok

Uzlíky potrieme maslom a upečieme. Pomocou štetca natrieme vrchy uzlov cesta bylinkovým rozpusteným maslom. Potom ich vložte do predhriatej rúry a pečte asi 18 minút, alebo kým nie sú navrchu zlatisté.

reklama:
  • Náhrada: V závislosti od vašej chuti môžete radšej nahradiť časť alebo celé maslo olivovým olejom a talianske korenie čerstvou petržlenovou vňaťou. Toto sú dve bežné variácie. Tak či onak, uzly budú chutné!
  • Uzol problém: Môžete si ich vyrobiť do akéhokoľvek tvaru, ktorý sa vám páči! Skvelými možnosťami sú vrkoče, tvary praclíka alebo krátke paličky.
  • Rôzne možnosti cesta: Ak by ste si radšej pripravili vlastné cesto na pizzu, je to tiež skvelá možnosť! Môžete použiť aj mrazené cesto.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

978 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.