- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Jednoduché fašírky v hubovej omáčke
Jednoduché fašírky v hubovej omáčke
- Kusov: 6
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 1 kg mletého mäsa mix
- 120 g strúhanky
- 100 ml mlieka
- mleté čierne korenie a soľ podľa chuti
- Hubová omáčka:
- 1 stredná cibuľa
- 250 g šampiňónov
- 2 strúčiky cesnaku
- podľa chuti soľ a mleté čierne korenie
- 300 ml smotany na varenie
Postup prípravy
1. Krok
Na omáčku nakrájame nadrobno cibuľu a cesnak. Huby nakrájame na malé kúsky. Zahrejte 2 lyžice oleja na panvici na stredne vysokej teplote. Vložte cibuľu a za občasného miešania ju pražte 2-3 minúty.
2. Krok
Pridáme huby a za občasného miešania restujeme ďalšie 2 - 3 minúty.
3. Krok
Pridajte cesnak. Smažte a za občasného miešania asi minútu. Prilejeme smotanu za stáleho miešania. Osolíme a premiešame. Privedieme do varu. môžete omáčku trochu premixovať ponorným mixérom.
4. Krok
Na fašírky zmiešame všetky ingredience v miske . všetko dobre premiešame.
5. Krok
Vyformujeme ploché okrúhle fašírky. Na panvici na prudkom ohni zohrejeme 2 lyžice oleja a fašírky z oboch strán vysmažíme.
6. Krok
Preložíme do žiaruvzdornej formy. Zalejeme omáčkou.
7. Krok
Pečieme 20 minút v rúre predhriatej na 190°C
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1398 videní