Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Jednoduché medovníčky s krémom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jednoduche medovnicky s kremom.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
1000.menu
  • Kusov: 10
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 7min
  • Hotové Za: 30min
reklama:

Suroviny

  • 2 vajcia
  • 100 g masla
  • 160 g práškového cukru
  • 380 g hladkej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 30 g medu
  • Krém:
  • 400 ml smotany na šľahanie
  • 400 g tvarohu alebo mascarpone
  • 4 lyžice práškového cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na výrobu medového cesta vezmite veľký hrniec a zmiešajte v ňom vajíčka, cukor a med. Všetko dobre premiešajte. Potom pridáme maslo a zapálime. Za stáleho miešania zmes privedieme k varu a ihneď odstavíme z ohňa.

2. Krok

Ihneď pridajte prášok do pečiva a premiešajte. Hmota začne peniť a expandovať. Teraz nechajte túto hmotu vychladnúť na izbovú teplotu.

3. Krok

Múku preosejte cez sito. Potom ju pridajte do medovej zmesi a vypracujte cesto. Nie je potrebné pridávať múku navyše, inak bude cesto hutnejšie a ťažšie. Trochu sa vám cesto bude lepiť na ruky. Malo by to tak byť. Cesto vložte do vrecka a dajte do chladničky na 1-2 hodiny.

4. Krok

Cesto rozvaľkajte na hrúbku 0,3-0,4 cm a vykrajujte z neho tvary na veľkosť koláčov, ktoré chcete dostať. Trochu ich popichajte vidličkou, aby sa pri pečení nenafúkli. Je najvhodnejšie ihneď vyvaľkať na papier na pečenie, aby sa s ním neskôr polotovary preniesli na plech. Plech vložíme na niekoľko minút do rúry predhriatej na 180 °C. Stačí pár minút cca 6 - 7

5. Krok

Na prípravu krému vyšľahajte smotanu s obsahom tuku najmenej 33% s práškovým cukrom. Zapnite šľahač najskôr na nízke otáčky, aby sa cukor rozpustil. Potom zapnite maximálnu rýchlosť a šľahajte, kým nezískate nadýchaný krém. Potom pridajte tvaroh alebo mascarpone a vyšľahajte krém..

6. Krok

Pomocou cukrárskeho vrecka nastriekajte krém na polovicu pripravených plátov ..

7. Krok

Potom prikryte druhou polovicou a na vrch rovnakým spôsobom naneste krém. Koláče vložte do škatule, aby boli zakryté a niekoľko hodín chlaďte. Je to nevyhnutné, aby vlhkosť z krému nevyšla do vzduchu, ale nasiakli ňou medovníčky .

8. Krok

Hotové koláče perfektne držia tvar, ale stávajú sa veľmi krehkými a mäkkými. Ozdobte ich podľa svojej fantázie..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

502 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.