Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jednoduchý čerešňový koláč

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jednoduchy ceresnovy kolac.png
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 500 g čerešní alebo višní
  • 260 g polohrubej múky
  • 200 g kyslej smotany
  • 180 g práškového cukru
  • 100 g masla
  • 2 vajcia
  • 1 prášok do pečiva
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Čerešne umyjeme, osušíme a zbavíme kôstok. Čistá hmotnosť by mala byť asi 500 g. Namiesto čerstvých čerešní môžete použiť mrazené alebo zavárané . Mrazené alebo konzervované bobule by mali byť dobre vysušené, aby sa cesto okolo nich dobre prepieklo.

2. Krok

Roztopte maslo na varnej doske alebo v mikrovlnnej rúre a ochlaďte na izbovú teplotu. Vajcia vyšľaháme s cukrom do nadýchanej hmoty. Ľahkosť vášho koláča závisí od toho, ako ste vyšľahali vajíčka. Do rozšľahaných vajec pridáme kyslú smotanu a miešame šľahačom na nízkej rýchlosti. Roztopené maslo vlejeme do cesta a premiešame. Múku preosejeme s práškom do pečiva a po častiach pridávame do cesta, pričom zakaždým premiešame šľahačom pri nízkej rýchlosti. Múky môžete potrebovať viac alebo menej, preto sa zamerajte na konzistenciu cesta. malo by byť nadýchané, nie tuhé..

3. Krok

Cesto dáme na plech pokrytý papierom na pečenie, alebo do formy (priemer 24-28 cm). Ak pečiete koláč na plechu na pečenie, koláč bude tenší a môžete jednoducho dať čerešne na vrch. Ak pečiete vo forme, najskôr vložte časť cesta do formy a zarovnajte ju. Navrch rozložte polovicu čerešní ,prikryjeme ich zvyšným cestom a navrch poukladáme druhú časť čerešní. Koláč pečieme v rúre predhriatej na 180 °C 30-35 minút, ak ho robíme na plechu, a asi 50 minút vo forme. Presný čas závisí od vašej rúry. Prepečenosť skontrolujte špajdľou - mala by vyjsť suchá.

reklama:
Jednoduchy ceresnovy kolac grafika na blog.png
www.canva.com

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

831 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.