Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Jednoduchý makovec s jablkami

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jednoduchý makovec s jablkami
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jednoduchý makovec s jablkami Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min

Makové rezy sú skvelým a rýchlym dezertom. Ak ich vylepšíte čokoládovou polevou, stane sa z nich obľúbená pochúťka, po ktorej sa rýchlo zapráši!

reklama:

Suroviny

  • 280 g hladkej múky
  • 180 g maku
  • 2 vajcia
  • 150 ml mlieka
  • 100 ml oleja
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 2 jablká
  • 1 čajová lyžička škorice
  • 1 čajová lyžička citrónovej kôry
  • 180 g práškového cukru
  • Na polevu:
  • 1 tablička čokolády na varenie
  • 2 polievkové lyžice masla
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Aby bol makovec vláčny a nadýchaný, nastrúhajte do cesta jablká. Môžete pridať aj hrušky, ktoré mu dodajú skvelú chuť. Keď koláč polejete čokoládovou polevou a nakrájate, máte rýchle makové rezy pripravené na podávanie.

2. Krok

Jablká dôkladne umyte, prekrojte a vyberte jadierka. Nastrúhajte ich na hrubom strúhadle. Do hlbokej misy vyklepnite vajcia, pridajte práškový cukor a šľahajte, kým nevytvoríte svetlú a nadýchanú zmes. Pridajte olej a mlieko. Postupne zapracujte múku zmiešanú s práškom do pečiva, škoricu a citrónovú kôru. Cesto by malo byť hladké a bez hrudiek.

3. Krok

Jemne vmiešajte mak a nastrúhané jablká. Miešajte opatrne, aby ste nezničili nadýchanosť cesta!

4. Krok

Cesto vylejte na plech vyložený papierom na pečenie a rovnomerne rozotrite. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 30–35 minút, kým nie je koláč zlatistý a prepečený.

5. Krok

Medzitým si pripravte polevu: čokoládu nalámte a roztopte vo vodnom kúpeli. Pridajte maslo, ktoré nechajte rozpustiť, a všetko dôkladne premiešajte, aby vznikla hladká poleva.

6. Krok

Po upečení nechajte koláč vychladnúť, potom naň nalejte čokoládovú polevu a nechajte stuhnúť. Po stuhnutí nakrájajte na rezy a podávajte.

reklama:

Tento recept je jednoduchý a rýchly, a s čokoládovou polevou sa stáva neodolateľným dezertom!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

89 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.