- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- kolac
- Jednoduchý makovec s jablkami
Jednoduchý makovec s jablkami
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Makové rezy sú skvelým a rýchlym dezertom. Ak ich vylepšíte čokoládovou polevou, stane sa z nich obľúbená pochúťka, po ktorej sa rýchlo zapráši!
Suroviny
- 280 g hladkej múky
- 180 g maku
- 2 vajcia
- 150 ml mlieka
- 100 ml oleja
- 1 balíček prášku do pečiva
- 2 jablká
- 1 čajová lyžička škorice
- 1 čajová lyžička citrónovej kôry
- 180 g práškového cukru
- Na polevu:
- 1 tablička čokolády na varenie
- 2 polievkové lyžice masla
Postup prípravy
1. Krok
Aby bol makovec vláčny a nadýchaný, nastrúhajte do cesta jablká. Môžete pridať aj hrušky, ktoré mu dodajú skvelú chuť. Keď koláč polejete čokoládovou polevou a nakrájate, máte rýchle makové rezy pripravené na podávanie.
2. Krok
Jablká dôkladne umyte, prekrojte a vyberte jadierka. Nastrúhajte ich na hrubom strúhadle. Do hlbokej misy vyklepnite vajcia, pridajte práškový cukor a šľahajte, kým nevytvoríte svetlú a nadýchanú zmes. Pridajte olej a mlieko. Postupne zapracujte múku zmiešanú s práškom do pečiva, škoricu a citrónovú kôru. Cesto by malo byť hladké a bez hrudiek.
3. Krok
Jemne vmiešajte mak a nastrúhané jablká. Miešajte opatrne, aby ste nezničili nadýchanosť cesta!
4. Krok
Cesto vylejte na plech vyložený papierom na pečenie a rovnomerne rozotrite. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 30–35 minút, kým nie je koláč zlatistý a prepečený.
5. Krok
Medzitým si pripravte polevu: čokoládu nalámte a roztopte vo vodnom kúpeli. Pridajte maslo, ktoré nechajte rozpustiť, a všetko dôkladne premiešajte, aby vznikla hladká poleva.
6. Krok
Po upečení nechajte koláč vychladnúť, potom naň nalejte čokoládovú polevu a nechajte stuhnúť. Po stuhnutí nakrájajte na rezy a podávajte.
Tento recept je jednoduchý a rýchly, a s čokoládovou polevou sa stáva neodolateľným dezertom!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
22 videní