Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jednoduchý makovec s jablkami

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jednoduchý makovec s jablkami
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jednoduchý makovec s jablkami Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min

Makové rezy sú skvelým a rýchlym dezertom. Ak ich vylepšíte čokoládovou polevou, stane sa z nich obľúbená pochúťka, po ktorej sa rýchlo zapráši!

reklama:

Suroviny

  • 280 g hladkej múky
  • 180 g maku
  • 2 vajcia
  • 150 ml mlieka
  • 100 ml oleja
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 2 jablká
  • 1 čajová lyžička škorice
  • 1 čajová lyžička citrónovej kôry
  • 180 g práškového cukru
  • Na polevu:
  • 1 tablička čokolády na varenie
  • 2 polievkové lyžice masla
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Aby bol makovec vláčny a nadýchaný, nastrúhajte do cesta jablká. Môžete pridať aj hrušky, ktoré mu dodajú skvelú chuť. Keď koláč polejete čokoládovou polevou a nakrájate, máte rýchle makové rezy pripravené na podávanie.

2. Krok

Jablká dôkladne umyte, prekrojte a vyberte jadierka. Nastrúhajte ich na hrubom strúhadle. Do hlbokej misy vyklepnite vajcia, pridajte práškový cukor a šľahajte, kým nevytvoríte svetlú a nadýchanú zmes. Pridajte olej a mlieko. Postupne zapracujte múku zmiešanú s práškom do pečiva, škoricu a citrónovú kôru. Cesto by malo byť hladké a bez hrudiek.

3. Krok

Jemne vmiešajte mak a nastrúhané jablká. Miešajte opatrne, aby ste nezničili nadýchanosť cesta!

4. Krok

Cesto vylejte na plech vyložený papierom na pečenie a rovnomerne rozotrite. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 30–35 minút, kým nie je koláč zlatistý a prepečený.

5. Krok

Medzitým si pripravte polevu: čokoládu nalámte a roztopte vo vodnom kúpeli. Pridajte maslo, ktoré nechajte rozpustiť, a všetko dôkladne premiešajte, aby vznikla hladká poleva.

6. Krok

Po upečení nechajte koláč vychladnúť, potom naň nalejte čokoládovú polevu a nechajte stuhnúť. Po stuhnutí nakrájajte na rezy a podávajte.

reklama:

Tento recept je jednoduchý a rýchly, a s čokoládovou polevou sa stáva neodolateľným dezertom!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

22 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.