- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Jednoduchý osviežujúci broskyňový koláč
Jednoduchý osviežujúci broskyňový koláč
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 500 g broskýň
- 125 g masla
- 4 vajcia
- 160 g práškového cukru
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 1 vanilkový cukor
- 2 dcl bieleho jogurtu
- 300 g polohrubej múky
- štipka soli
- 1/2 balíka prášku do pečiva
- 500 ml smotany na šľahanie
- čokoláda na ozdobu
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si olúpme broskyne..je to jednoduché ..Dáme si do kanvice rozvariť vodu, a zalejeme vriacou vodou broskyne v miske..necháme ich postáť a potom ich zlejeme z vody a opláchneme pod studenou vodou..Šupa zlezie z nich sama..
2. Krok
Rozpustíme si maslo, a necháme ho vychladnúť. Oddelíme si bielká od žĺtkov.. Najskôr vyšľaháme bielká , s cukrom a s citrónovou šťavou do tuhého snehu.. Potom vyšľaháme žĺtka s vanilkovým cukrom, pridáme jogurt krátko premiešame a pridáme rozpustené maslo. Šľaháme 2 minúty..
3. Krok
V samostatnej miske zmiešame polohrubú múku, štipku soli a polovicu prášku do pečiva. Suchú zmes pridáme k žĺtkam a a všetko premiešame..
4. Krok
Do cesta zľahka primiešame bielkový sneh a cesto vylejeme na plech 35 x 30 ktorý si predtým vymažeme maslom a vysypeme múkou..
5. Krok
Teraz nakrájame olúpané broskyne a vtlačíme ich do cesta..Broskyne nakrájajte na pláty alebo na kocky..
6. Krok
Koláč pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 35 - 40 minút.
7. Krok
Vyšľaháme šľahačku s trochou cukru do tuha , a rozotrieme ju na vychladnutý koláč..Na vrch nastrúhame čokoládu a dáme poriadne vychladiť..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
3890 videní