Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Jednoduchý punčák

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jednoduche puncove rezy.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Žltá piškóta:
  • 4 vajcia
  • 160 g práškového cukru
  • 160 g hladkej múky
  • 2 lyžice vody
  • 4 lyžice marhuľového džemu
  • Ružová piškóta:
  • 3 vajcia
  • 120 g práškového cukru
  • 120 g hladkej múky
  • niekoľko kvapiek červenej potravinárskej farby
  • Sirup:
  • 2,5 dcl vody
  • 150 g cukru
  • šťava z 1 pomaranča
  • 1/2 fľaštičky rumovej arómy
  • 2 lyžice hrozienok
  • Poleva:
  • 250 g práškový cukor
  • 125 ml vody
  • 1 lyžička octu
  • 1 lyžička rumovej arómy
  • pár kvapiek červenej potravinárskej farby
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rúru predhrejeme na 190 °C, na žltú piškótu vyšľaháme vajíčka s cukrom do biela, potom pridáme vodu a na 2 časti preosejeme múku, potom vareškou opatrne vmiešame do vaječnej peny. Hmotu uhladíme na plech s rozmermi 18 x 25 cm vystlaný papierom na pečenie a pečieme asi 15 - 20 minút. Takisto Pečieme aj ružovú piškótu, len primiešame červené farbivo.

2. Krok

Na sirup uvarte vodu s cukrom, pomarančovým džúsom, hrozienkami a rumovou arómou na sirupovú konzistenciu.

3. Krok

Vychladnutú žltú piškótu prekrojíme na polovicu a oba pláty natrieme džemom. Ružovú piškótu z oboch strán dobre namočte sirupom, potom ju položte na jeden z plátov, potom ju prikryte druhým žltým plátom s džemom potretou stranou k ružovej piškóte. Na zákusok dáme papier na pečenie alebo fóliu a položíme na ňu plech alebo podnos a na 2-3 hodiny necháme zaťažené. Potom vrch veľmi tenko natrieme marhuľovým džemom.

4. Krok

Na polevu povaríme cukor s vodou a octom asi 15 minút, potom za stáleho miešania ochladíme - počas tejto doby pekne zbelie a zhustne. (ak nezbelie, vrátime ešte na 2-3 minúty povariť) Potom primiešame toľko farbiva, aby sme dosiahli správnu farbu a vôňu. Polevou polejeme vrch torty a rozotrieme stierkou. Po zaschnutí polevy koláč nakrájajte nožom namočeným v horúcej vode.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1057 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.