Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jednoduchý závin s nivou a vlašskými orechmi

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jednoduchý závin s nivou a vlašskými orechmi
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jednoduchý závin s nivou a vlašskými orechmi Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Tento chutný závin s nivou a vlašskými orechmi je skvelý nápad na rýchle pohostenie pre návštevu alebo na jednoduchú večeru, ktorú si môžete vychutnať spolu s ľahkým šalátom. Vďaka pomazánkovému maslu v ceste je veľmi ľahké ho pripraviť a výborná chuť vás určite nadchne.

reklama:

Suroviny

  • 240 g polohrubej múky
  • 180 g pomazánkového masla
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva
  • 4 polievkové lyžice mlieka
  • štipka soli
  • 170 g nivy
  • 80 g vlašských orechov
  • 1 vajce
  • hrsť sezamových semienok
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Začneme prípravou cesta, ktoré pripravíme zmiešaním múky, pomazánkového masla, prášku do pečiva, mlieka a štipky soli. Dobre premiešame, aby sa ingrediencie spojili do hladkého, jemného cesta. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme ho odpočívať v chladničke minimálne hodinu.

2. Krok

Po uplynutí času si pripravíme náplň. Nivu nastrúhame na hrubom strúhadle a vlašské orechy nasekáme nahrubo. Cesto vyberieme z chladničky a rozvaľkáme na dva tenké pláty, každý s hrúbkou približne 4 mm. Na každý plát rovnomerne rozotrieme nastrúhaný syr a orechy. Potom cesto starostlivo zrolujeme do závinu.

3. Krok

Záviny prenesieme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamovými semienkami, ktoré dodajú finálnej verzii zaujímavú chuť a vzhľad.

4. Krok

Pečieme v predhriatej rúre na 200 °C približne 25 až 30 minút, až kým záviny nezískajú zlatohnedú farbu.

reklama:

Tento závin je nielen chutný, ale aj rýchly na prípravu, takže sa hodí na rôzne príležitosti, či už ako občerstvenie, alebo ako hlavné jedlo, ktoré skvele doplní zeleninový šalát.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

12 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.