Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jemná bábovka s kyslou smotanou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jemná bábovka s kyslou smotanou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jemná bábovka s kyslou smotanou Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 50min
  • Hotové Za: 0min

Ak hľadáte recept na vláčnu, nadýchanú bábovku, ktorá sa v ústach doslova rozplýva, ste na správnom mieste. Táto verzia s kyslou smotanou je nielen jednoduchá na prípravu, ale vďaka orechom a rumu má aj skvelú chuť.

reklama:

Suroviny

  • 4 vajcia
  • 170 ml rastlinného oleja
  • 400 ml kyslej smetany
  • šťava z polovice citróna
  • 180 g práškového cukru
  • 50 g mletých orechov
  • 400 g polohrubej múky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 50 ml rumu
  • 3 lyžice kakaa
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vo väčšej miske vyšľaháme vajcia s cukrom do peny. Pridáme citrónovú šťavu, olej a kyslú smotanu, pričom všetko dôkladne premiešame, aby sa suroviny spojili.

2. Krok

Postupne do zmesi preosejeme múku zmiešanú s práškom do pečiva a prisypeme mleté orechy. Jemne premiešame, aby vzniklo hladké cesto.

3. Krok

Polovicu cesta odoberieme do inej misky a zamiešame do nej kakao, ktoré sme rozpustili v rume.

4. Krok

Formu na bábovku dobre vymastíme a vysypeme múkou. Do nej striedavo vrstvíme svetlé a kakaové cesto, aby vznikol pekný mramorový efekt.

5. Krok

Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 50 – 60 minút, kým povrch nezozlatne. Správnosť upečenia skontrolujeme špajdľou – ak vyjde čistá, bábovka je hotová.

6. Krok

Po upečení necháme chvíľu vychladnúť vo forme, potom ju opatrne vyklopíme a necháme úplne vychladnúť.

reklama:

Výsledkom je dokonale jemná, vláčna bábovka s príjemnou arómou rumu a orechov. Skvele chutí samotná alebo posypaná práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

17 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.