Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Jemná cuketová bábovka bez cukru – s tvarohom a vláčnym cestom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jemná cuketová bábovka bez cukru – s tvarohom a vláčnym cestom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jemná cuketová bábovka bez cukru – s tvarohom a vláčnym cestom Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 0min

Hovorí sa, že bábovky bývajú suché? Tak túto určite nepoznajú! Vďaka cukete a tvarohu bude dezert úžasne šťavnatý a zároveň nadýchaný. Navyše, v recepte nenájdeš ani gram bieleho cukru – o sladkosť sa postará xylitol, prírodné sladidlo s nižším glykemickým indexom.

reklama:

Suroviny

  • 200 g cukety
  • 2 vajcia
  • 130 g xylitolu (brezový cukor)
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 70 g rastlinného oleja
  • kôra z 1 citróna (cca 1 polievková lyžica)
  • 170 g celozrnnej hladkej múky
  • 70 g bielej hladkej múky
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • štipka soli
  • na prípravu formy: trochu masla a hrubá múka
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Umytú cuketu nastrúhaj nahrubo aj so šupkou. Nemusíš ju odšťavovať – práve šťava jej dodá koláču vláčnosť.

2. Krok

V miske vyšľahaj vajcia s xylitolom do peny. Následne pridaj tvaroh, olej a citrónovú kôru. Všetko premiešaj do hladkej konzistencie.

3. Krok

Obe múky zmiešaj s práškom do pečiva a so štipkou soli. Suchú zmes postupne zapracuj do pripravenej hmoty a nakoniec primiešaj strúhanú cuketu. Výsledkom bude hustejšie, ale jemné cesto.

4. Krok

Bábovkovú formu vymasti maslom a vysyp hrubou múkou. Nalej cesto, zarovnaj a vlož do rúry predhriatej na 190 °C. Peč približne 40 minút, kým povrch nezíska zlatistý nádych a špajľa zapichnutá do stredu nebude po vytiahnutí suchá.

5. Krok

Po upečení nechaj bábovku niekoľko minút vo forme vychladnúť, až potom ju opatrne vyklop na tanier.

reklama:

Ak nastrúhaš cuketu na jemno, výsledné cesto bude ešte vláčnejšie – a zároveň môžeš použiť tento základ aj na špaldový perník so zdravšou čokoládovou polevou.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

11 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.