Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jemná cuketová bábovka bez cukru – s tvarohom a vláčnym cestom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jemná cuketová bábovka bez cukru – s tvarohom a vláčnym cestom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jemná cuketová bábovka bez cukru – s tvarohom a vláčnym cestom Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 0min

Hovorí sa, že bábovky bývajú suché? Tak túto určite nepoznajú! Vďaka cukete a tvarohu bude dezert úžasne šťavnatý a zároveň nadýchaný. Navyše, v recepte nenájdeš ani gram bieleho cukru – o sladkosť sa postará xylitol, prírodné sladidlo s nižším glykemickým indexom.

reklama:

Suroviny

  • 200 g cukety
  • 2 vajcia
  • 130 g xylitolu (brezový cukor)
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 70 g rastlinného oleja
  • kôra z 1 citróna (cca 1 polievková lyžica)
  • 170 g celozrnnej hladkej múky
  • 70 g bielej hladkej múky
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • štipka soli
  • na prípravu formy: trochu masla a hrubá múka
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Umytú cuketu nastrúhaj nahrubo aj so šupkou. Nemusíš ju odšťavovať – práve šťava jej dodá koláču vláčnosť.

2. Krok

V miske vyšľahaj vajcia s xylitolom do peny. Následne pridaj tvaroh, olej a citrónovú kôru. Všetko premiešaj do hladkej konzistencie.

3. Krok

Obe múky zmiešaj s práškom do pečiva a so štipkou soli. Suchú zmes postupne zapracuj do pripravenej hmoty a nakoniec primiešaj strúhanú cuketu. Výsledkom bude hustejšie, ale jemné cesto.

4. Krok

Bábovkovú formu vymasti maslom a vysyp hrubou múkou. Nalej cesto, zarovnaj a vlož do rúry predhriatej na 190 °C. Peč približne 40 minút, kým povrch nezíska zlatistý nádych a špajľa zapichnutá do stredu nebude po vytiahnutí suchá.

5. Krok

Po upečení nechaj bábovku niekoľko minút vo forme vychladnúť, až potom ju opatrne vyklop na tanier.

reklama:

Ak nastrúhaš cuketu na jemno, výsledné cesto bude ešte vláčnejšie – a zároveň môžeš použiť tento základ aj na špaldový perník so zdravšou čokoládovou polevou.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

48 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.